BOKS OSTALI SPORTOVI

KAO IZ VEDRA NEBA: Svjetski prvak Tyson Fury poslao poruku Filipu Hrgoviću, evo što mu je poručio

Nakon odbijenice Luisa Ortiza i Joshue Parkera, hrvatski boksač Filip Hrgović mogao bi se boriti protiv Tonyja Yoke, čemu se nada i svjetski boksački prvak Tyson Fury.

Fury je na svojem profilu na Instagramu objavio priču u kojoj je označio našeg boksača i Yoku uz kratku poruku. “Ne mogu dočekati ovu borbu”, napisao je Fury.

Podsjetimo, pojavila se informacija kako je IBF uputio pozivnicu neporaženom francuskom teškašu za eliminacijski meč s Hrgovićem, koji bi dao odgovor na pitanje tko će biti idući izazivač IBF-a za pojas teške kategorije. Yoka je navodno dobio tri dana da razmisli o ovoj ponudi, a s njegovim pristankom pregovori mogu započeti. To bi bio njihov četvrti meč, tri su se puta borili kao amateri, Francuz je dva puta slavio, a Hrgović jednom.

Posljednji meč imali su 2016. godine u polufinalu OI-a u Londonu, kada je slavio francuski teškaš. Također, pristane li Yoka na ovu ponudu, to bi značilo da će imati drugi uzastopni meč protiv hrvatskog borca. Podsjetimo, Yoka je svladao Petra Milasa prekidom u posljednjoj sekundi sedme runde i tako stigao do 11. profesionalne pobjede u 11 nastupa.

Ako i on odbije ponudu za borbu s Hrgovićem, IBF će se okrenuti sljedećem borcu, a to će biti Joe Joyce.

Izvor: GOL.hr Foto: AFP