OSTALI SPORTOVI VESLANJE

JUMBO REGATA: Veslači Korane nastupili su u 8 utrka od kojih u 6 finala A, osvojili su 5 medalja

24. međunarodna veslačka regata Jumbo regata 2022. u organizaciji Veslačkog kluba Jarun održana je u subotu 4. i u nedjelju 5. lipnja 2022. godine na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu.

Veslački klub Korana nastupio je s 8 posada od kadeta do seniora od kojih je 6 posada veslalo A finala. Najugodnije je iznenadio mladi Maks Findrik koji je zauzeo 2. mjesto u prvoj skupini utrke skifova za kadete B za razliku od Eme Hodak i Maura Bauera od kojih se očekivala pobjeda i zlatna medalja.

Maks Findrik

Nepobjediva Ema Hodak bez konkurencije je i dalje najbolja u svojoj kategoriji skifistica za kadetkinje A osvojivši zlatnu medalju u finalu A, utrci gdje se za medalje natjecalo čak 28 posada.
Mauro Bauer zauzeo je 1. mjesto u finalu A uz nastup 9 posada skifova za lake juniore.
Sjajan nastup imao je Bauer još i u dvojcu na pariće za lake seniore. U posadi s Igorom Šušnjarom zauzeli su 2. mjesto u A finalu uz nastup samo dviju posada.

Jan Latković


Odlično je odveslao i perspektivni Jan Latković koji dolazi iz tradicionalne dubovačke veslačke obitelji. Mladi Latković je zauzeo 3. mjesto u finalu A u utrci skifova za juniore B. U toj se kategoriji natjecalo 18 posada.
Šime Ravnjak zauzeo je 4. mjesto u A finalu utrke skifova za kadete A gdje je nastupilo sveukupno 26 posada.
Četvrto mjesto u prvoj skupini zauzeo je i Koranin GIG četverac za kadete A s posadom: Niko Dropulić, David Mikašinović, Luka Katavić, Leon Opačić, kor. Dominik Ribić.
Na kraju, 6. mjesto A finalu u utrci dvojca na pariće za juniore A zauzeli su Luka Hajdin i Igor Šušnjar natječući se s još 6 posada.

Nastup svojih veslača na ovoj regati prokomentirao nam je trener Zlatko Minja Katušin:

Trener Minja Zlatko Katušin
  • Od Hodak smo očekivali prvo mjesto bez obzira što smo znali da je konkurencija izuzetno jaka. Da nije bila prva doživio bih to kao vlastiti neuspjeh. Ona je svoju kvalitetu u još jednom potvrdila. Dobru najavu dao je u svojoj disciplini Bauer pred nastup na prvenstvu Hrvatske. U utrci je bio suveren čak 21 sekundu ispred drugoplasiranoga. Ugodno je iznenadio Latković koji je imao jaku konkurenciji. Kroz ciljnu crtu je prošao treći. Dobar rezultat je polučio Ravnjak iako sam od njega očekivao da se više upusti u borbu za sami vrh. No, imat će prilike na prvenstvu Hrvatske to popraviti. U disciplini juniorskih dvojaca na pariće konkurencija je bila vrlo jaka. Nastupile su posade iz različitih klubova gdje su se isprobavalo posade potencijalnih kandidata za reprezentativne posade. Ulazak u A finale Hajdina i Šušnjara stoga ocjenjujem uspješnim. Finalnu utrka su nažalost odveslali ispod mogućnosti i očekivanja. Ali, to je posljedica neiskustva. Na kraju, mladi Findrik kojemu je ovo bila prva utrka, postigao je dobar rezultat i to će mu sigurno biti poticaj za još bolji rad i nastup na prvenstvu države.

Sljedeća regata je Kup ‘Miljenka Finderela’ koji će se održati 26. lipnja u Ogulinu na jezeru Sabljaci.


Rezultati:
1XKMB – Maks Findrik – 2. mjesto (1. skupina)
4XGIG KMA – Niko Dropulić, David Mikašinović, Luka Katavić, Leon Opačić, kor. Dominik Ribić – 4. mjesto (1. skupina)
1XKMA – Šime Ravnjak – 4. mjesto – Finale A (26 posada)
1XKŽA – Ema Hodak – 1. mjesto – Finale A (28 posada)
2XJMA – Luka Hajdin i Igor Šušnjar – 6. mjesto Finale A (11 posada)
1XLJMA – Mauro Bauer – 1. mjesto – Finale A (9 posada)
1XJMB – Jan Latković – 3. mjesto – Finale A (18 posada)
2XLSM – Mauro Bauer i Igor Šušnjar – 2. mjesto – Finale A (2 posade)


Svi službeni rezultati Jumbo regate: https://furkisport.hr/rezultati/index.php?page=index&event=43&menu=1