OSTALI SPORTOVI TENIS

JOŠ NISU ZA ODBACITI: Dinko Gudelj i Dario Smojver ponovno veteranski prvaci Hrvatske u tenisu

Najbolji karlovački veterani nakon više od godinu dana neaktivnosti ponovno su nastupili na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za veterane koje je prošlog vikenda održano u Zagrebu na terenima TK Winner. Zbog ukupne situacije i epidemioloških mjera konkurencija je bila znatno slabija nego što je to uobičajeno na ovakvim natjecanjima.

– Uvijek rado odigram prvenstvo Hrvatske, a ovaj puta nije mi bilo toliko važna jakost turnira već da poslije neugodne ozljede uopće vidim gdje sam i kakav sam u službenim mečevima. Zato bez obzira na broj i kvalitetu natjecanja za mene je bilo važno nastupiti i vidjeti koliko mogu u ovom trenutku – kazao je Dinko Gudelj koji je po tko zna koji puta postao prvak Hrvatske za veterane u kategoriji +50.

Dinko Gudelj je odigrao tri susreta i izgubio tek 5 gemova što samo potvrđuje činjenicu da nekada prvi igrač sa svjetske ITF rang liste (2013.) još uvijek nije za odbaciti te da može odigrati na visokoj razini.

Uspješan je bio i drugi karlovački predstavnik, Dario Smojver, koji se okitio naslovom u kategoriji +55 . Smojver je na cijelom turniru u tri susreta izgubio samo 1 gem.

U klubu na Korani često zna kružiti sportska poštapalica hoćemo li trenirati normalno ili kao Gudelj i Smojver. Naime ovaj nerazdvojni veteranski prvak i dan danas poznat je po redovitim i specifičnim teniskim treninzima koji često ne mogu pratiti i znatno mlađi naraštaji. Takav pristup omogućio im je da i u ozbiljnim godinama igraju na zavidnoj razini. Što su i ovoga puta potvrdili.

– Moram priznati da je kvaliteta natjecanja bila ispod očekivane, a ovaj dio godine je period kada sam u pravilu fizički najspremniji i pružam najbolje partije. Pravu snagu i koliko zapravo vrijedimo vidjet ćemo sljedećeg vikenda na ITF turniru koji bi se također trebao održati u Zagrebu – rekao je Dario Smojver čiji je najbolji plasman na svjetskoj ITF rang listi bio 31. mjesto (2013.).