OSTALI SPORTOVI

Ivica Tucak uoči finala Svjetskog prvenstva: “Čeka nas zadnji korak i moramo ga napraviti”

Barakude su pobjedom nad Francuskom izborili plasman u finale Svjetskog prvenstva gdje će za zlato igrati protiv Italije. Ova velika utakmica igra se u subotu o počinje u 15.30 sati, a osiguran je izravni televizijski prijenos za gledatelje iz Hrvatske.

Ivica Tucak najavljuje neizvjesnu utakmicu, ali uvjeren je u pobjedu svoje momčadi …

  • Dojmovi su se slegli, prošla je noć. Budimo iskreni, napravili smo veliki rezultat, još jedno finale. Igramo finale Svjetskog prvenstva nakon mjesec dana kada smo igrali finale Europskog prvenstva, a to je četvrto finale Hrvatske na Svjetskim prvenstvima, a moje osobno, treće. Presretan i prezadovoljan sam, ali čeka nas taj zadnji korak i moramo ga napraviti. Hoćemo li uspjeti ne znam, ali moramo napraviti sve da uzmemo zlato.

Italija je s druge strane, u polufinalu svladala favorizirane Španjolce 8:6. Talijani su sjajno su odigrali cijelo prvenstvo, a razlog tome Tucak vidi u njihovih nekoliko najboljih igrača, posebice u Francescu Di Fulviju:

  • Što reći o Italiji osim da su na vrhu. Italija, Španjolska i Hrvatska su u periodu nakon Tokija stalno u finalu i polufinalu. Strašna su reprezentacija s dvojicom-trojicom vanserijskih igrača, počevši od Francesca Di Fulvija. Mislim da igramo sjajno, moramo se odmoriti i pokušati regenerirati koliko možemo. U glavi ćemo biti pravi i idemo napraviti sve što možemo da uzmemo zlato.

Izvor: Sportnet.hr