OSTALI SPORTOVI VESLANJE

IN MEMORIAM: U 86. godini preminuo je Zlatko Šimecki. Bio je vrlo cijenjen i omiljen kao čovjek – sportaš, radnik, sportski djelatnik …

Rođen je u Karlovcu 3. siječanj 1936. godine a po zanimanju je bio inženjer organizacije rada, dugogodišnji sportaš u više sportova i sportski djelatnik. Bio je vrlo cijenjen i omiljen kao čovjek – sportaš, radnik, sportski djelatnik, rukometni sudac …

Zlatko Šimecki (desno) u društvu Nedjeljka Cetinjanina i Borisa Vrbanca, sadašnjeg dopredsjednika VK Korana

Završio je Industrijsku školu u Karlovcu (1955),a diplomirao na Višoj školi za organizaciju rada u Varaždinu. Radio je u Jugoturbini i ABB-u do mirovine (1995). Igrao je odbojku za karlovačke klubove Željezničar, Tekstil i Turbinu. Rukomet za Koranu i Turbinu. Nije mogao odoljeti, barem na kratko, hokeju na ledu (golman) i hokeju na travi, a igrao je i nogomet.

Veslao je u juniorskom četvercu s kormilarom VK Korana koji je osvojio 2. mjesto na prvenstvu Jugoslavije (1953) i osvojio naslov prvaka Hrvatske (1954). Pobjednici su i Prvomajske regate na Bledu (1953), brojnih regata u Karlovcu i Zagrebu te na regatama u Sloveniji u razdoblju od 1952. do 1955. godine. Bilo je i normalno da se bavi veslanjem jer u to vrijeme nije bilo drugog sporta na Dubovcu. Znao bi reći da je veslanje ostao njegov prvi sport. Bio je i predsjednik Veslačkog kluba Korana.

Prvi je Karlovčanin s položenim sudačkim ispitom za saveznog rukometnog suca (1973. – 1984.). Sudio je u i paru s Dubovčakom, nažalost pokojnim Brankom Matejićem. Sudio preko 1000 rukometnih utakmica. Položio je za nadzornika suđenja A kategorije 1988. godine, a nadzornik je od 1986. godine. Na 1B HRL je nadzornik suđenja od 1993.-1997. godine. Nadzirao je oko 600 utakmica. Obnašao je dužnost predsjednika Zbora rukometnih sudaca Karlovac (ZRS) u tri mandata uzastopce. Obnašao je dužnost člana Izvršnog odbora SIZ-a fizičke kulture i SOFKA-e Karlovac u nekoliko mandata.

Dobitnik je niza nagrada za svoj društveno – sportski rad od kojih izdvajamo Nagradu za životno djelo Karlovačke športske zajednice (KŠZ) i Zajednice športova Karlovačke županije (2004).