OSTALI SPORTOVI TENIS

I Karlovčani na WTA Makarska Open 2023 turniru – Adrijana Lekaj, Nikolina Brnjac, Tomislav Družak, Dario Smojver, Marin Mikša

I dok hrvatske predstavnice nisu imale previše uspjeha na jakom WTA 125 turniru Makarska Open 2023. karlovački predstavnici bili su itekako dobro zastupljeni.

Najprije spomenimo da se cimerica s faksa jedne od najboljih karlovačkih tenisačica Adrijane Lekaj plasirala u finale ovog najjačeg i najvrednijeg turnira u našoj državi. Naravno, riječ je o Egipćanki Mayar Sherif, 54. igračici na svjetskoj rang listi. Ona i Adrijana zajedno su igrali i branile boje prestižnog sveučilišta Pepperdine u Kaliforniji.

  • Dobro poznajem Mayar. Proveli smo sjajne dane na sveučilištu u Kaliforniji. Divna je osoba i sjajna tenisačica. Zbog nje sam došla u Makarsku i želim joj da osvoji ovaj turnir. – rekla je Karlovčanka koja je i sama ne tako davno imala renking oko 200-og mjesta, a sada više nego uspješno nastupa za jedan klub iz Muenchena i brani boje kosovske Fed cup reprezentacije koja će se u ovoj godini natjecati u istoj skupini sa reprezentacijom Hrvatske.

Spomenimo i to da Adrijana, iz poznate karlovačke obitelji Lekaj, redovito trenira sa Dariom Smojverom još jednim Karlovčaninom i stručnim komentatorom Sportske televizije pod mentorstvom novinara Jure Ozmeca.

  • Sa Smojverom kao našim suradnikom našli smo upravo onakav profil novinara i tenisača kakav smo tražili. – mišljenja je Jura Ozmec, glavni urednik SPTV.
  • Dugo već surađujem sa SPTV i moram priznati da mi to predstavlja veliko zadovoljstvo. Tim više što su povratni komentari publike uglavnom više nego pozitivni. Očito se širokoj javnosti dopada način na koji analiziram igru i hvala im na tome. – rekao je Dario Smojver nekada i sam profesionalni tenisač i trener Rumunjke Irine Spirlee koja je bila 7. igračica na WTA svjetskoj rang listi.

Kada ovoj ekipi pridodamo i Marina Mikšu bez kojeg bi teško bilo organizirati linijske suce i sakupljače loptica onda se itekako vidi karlovački obol u ovom hvale vrijednom i za našu zemlju važnom projektu. Spomenimo i to da su turnir u Makarskoj posjetili i državni tajnik za sport Karlovčanin Tomislav Družak te da se na finalnom susretu očekuje i dolazak ministrice sporta i turizma Karlovčanke Nikoline Brnjac, znatno se povećava broj Karlovčana koji su dali svoj doprinos ovom sportskom natjecanju.

Tenis, WTA Makarska, finale, prijenos je na SPTV od 17.45 sati.