GOLF OSTALI SPORTOVI

HRVATSKA GOLF LIGA 2022.: Nakon dva kola prvoligaši GK 4 Rijeke su na 11. a drugoligaši na 12. mjestu

Na najstarijem golf igralištu u Hrvatskoj, na Brijunima, odigrano je 1. kolo ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske u golfu. Ujedno je to bila i prilika za obilježavanje Dana hrvatskog golfa – 100 godina Brijuna, događaj pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta RH.

Karlovački Golf klub 4 Rijeke sudjelovao je sa svoje dvije ekipe, u prvoj i drugoj ligi. Prva karlovačka momčad u sastavu Želimir Feitl, Božidar Brajković i Željko Bajs nakon odigrana prva dva kola (Brijuni i Savudrija) nije se baš proslavila te je u konkurenciji 12 klubova trenutno na pretposljednjem 11. mjestu. Prvo je GK Pula I.

U drugoj ligi karlovačka momčad za koju su nastupili Damir i Ron Karin i Nenad Panić je nakon prva dva kola na 12. mjestu od 17 momčadi. Prvi je GK Imotski.

Sva preostala kolo igraju se na golf terenu u Blatu (Zagreb), 3. i 4. početkom svibnja, a završno 5. i 6. kolo u rujnu mjesecu.

KA-golferi su prošle sezone natjecanje u prvoj ligi završili na 5. mjestu pa još imaju šanse popraviti plasman iz prva dva kola.


Hrvatska golf liga 2022. broji 12 ekipa u 1. muškoj ligi, u 2. muškoj ligi prijavljeno je 17 ekipa (igra se u 6 kola), a u ženskoj konkurenciji nastupa 7 ekipa iz 6 klubova (igra se u 4 kola). Pobjednici ovogodišnje 1. Hrvatske golf lige u muškoj i ženskoj konkurenciji ostvaruju pravo nastupa na: European Ladies’ Club Trophy (od 29.9.-1.10.2022.) u Sloveniji, Cubo golf i European Men’s Club Trophy (od 20-22.10.2022.) u Portugalu na Troia golf igralištu.