OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

GRIN RUN: Martina Furdek Hajdin pobjednica utrke na 3000 metara, Mladen Pevac pobjednik glavne utrke na 10000 metara

U utrci na 3000 metara, u ženskoj konkurenciji, pobijedila je karlovačka županica i nekadašnja igračica košarke, Martina Furdek Hajdin, s rezultatom 15:13. Ovo nije prvi put da se naša županica odaziva na slična rekreativna natjecanja. Jedne godine nastupila je i na karlovačkoj utrci, a nedavno i na Pelješkom mostu. To je za svaku pohvalu!

Za predsjednika Gradskog vijeća Grada Karlovca Marina Svetića, bivšeg nogometaša, znamo da povremeno hakla nogomet. Ali, voljeli bi vidjeti i gradonačelnika Damira Mandića na sportskom borilištu. S obzirom da je u jednom intervjuu spomenuo da je nekad igrao košarku, predlažemo mu da zaigra u Šancu na turniru Karlovačke ljetne košarkaške lige, kao član jedne od rekreativnih momčadi. Visinu ima i to nije sporno – još samo da vidimo kako hakla košarku!

No, vratimo se Grin Run utrci. Ovogodišnjoj utrci Grin Run u Dugoj Resi odazvalo se dvjestotinjak sudionika, dosta rekreativaca ali i članova atletskih klubova.

Dakle, najbrža kod žena na kraćoj stazi bila je Martina Furdek Hajdin. Drugo mjesto zauzela je Andrea Butala, a treća je bila Severina Prpa.

U muškoj konkurenciji na kraćoj stazi najbrži je bio Marko Pušić ispred Slovenca Marjana Benca, dok je treći bio Oliver Mance. Treći od Hrvata kroz cilj je protrčao Mario Debeljak.

Šečer za kraj. U glavnoj utrci na 10000 metara pobijedio je Mladen Pevac s rezultatom 37:13. Drugo mjesto zauzeo je Karlo Dimec, a treće Ivan Gruden.

Kod žena, najbrža na dužoj stazi bila Mirta Pehnec, ispred Mirjane Kolar i Vesne Brajak.

Foto: Facebook / KŽ