OSTALI SPORTOVI SKIJANJE

FIS dao zeleno svjetlo utrkama Svjetskog kupa na Sljemenu

Crveni spust na Sljemenu i službeno je dobio zeleno svjetlo za održavanje utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2022. Potvrdio je to Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskog kupa za tehničke discipline za muškarce, koji je provjerio kvalitetu sljemenske slalomske staze u snježnoj kontroli, obveznoj za sve organizatore utrka FIS Svjetskog kupa.

  • Vrlo sam zadovoljan snježnom situacijom na Sljemenu i viđenim stanjem na stazi. Trenutno na Crvenom spustu ima 70-100 centimetara čvrstog, utabanog, kompaktnog snježnog pokrivača i staza je vrlo kvalitetno pripremljena. Organizatori i djelatnici Skijališta Sljeme pripremili su dobru podlogu i proizveli dostatne količine snijega – rekao je nakon pregleda staze Emmanuel Couder.
  • Izrazito sam zadovoljan. Sljemenski Crveni spust nikada nije bio tako rano ovako kvalitetno pripremljen, što su potvrdili naši skijaši i skijašice koji su na Crvenom spustu trenirali zadnjih desetak dana. Količina snijega na Crvenom spustu dovoljna je da izdrži i eventualnu južinu koja je najavljena narednih dana. Iako su temperature više od prosječnih za ovo doba godine, snijega na Sljemenu na stazi ima dovoljno, a imamo čak i rezervnog snijega sa strane za slučaj potrebe. U sljedećim danima ćemo s predstavnicima FIS-a odlučiti kada i kakva će biti završna priprema staze, sve ovisno o vremenskoj prognozi – istaknuo je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora.

Utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy 2022. na rasporedu su 4. i 5. siječnja 2022. kada će se najbolje svjetske slalomašice i slalomaši boriti za bodove, titulu i krunu. Start prve vožnje ženske utrke bit će u utorak, 4. siječnja, u 12.30, a druge vožnje u 16.05 sati. Najbolji slalomaši Crvenim spustom skijat će u srijedu, 5. siječnja, a s prvom vožnjom startat će u 15.30, dok druga vožnja počinje u 18.40 sati.

Nažalost, zbog sigurnog održavanja utrka, sukladno epidemiološkoj situaciji vezanoj uz pandemiju koronavirusa i porasta zaraženih osoba proteklih mjeseci te novih varijanti virusa, utrke FIS Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy ove će se sezone ponovno održati bez gledatelja i gostiju te najbolje svjetske slalomašice i slalomaše niti ovog puta u cilju neće dočekati navijači.

Svi ljubitelji skijanja moći će navijati za naše skijašice i skijaše kao i pratiti najbolje svjetske slalomašice i slalomaše, tradicionalno na HRT2.

Izvor: HRT Sport Foto: Novi list/PIXSELL