OSTALI SPORTOVI VESLANJE

FINALE KUPA: VK Korani tri zlate medalje – Hajdin, Hodak i dvojac Latković-Jakšić

U sveukupnom plasmanu 18 klubova VK Korana je 10. (18 bodova), VK Karlovac 16. (5 bodova), a VK Sabljaci su 18. (3 boda). Prvi je VK Jadran iz Zadra, druga je Istra iz Pule, a treća je zagrebačka Trešnjevka.

VK Korana 10. od 18 klubova u Kupu “Miljenka Finderlea”

Današnji dan bio je idealan za veslačku regatu, vrijeme je bilo sunčano i toplo, a na jezeru je bila prava jesenska idila. Prijavljeno je bilo oko 450 natjecatelja, a ako pribrojimo trenere i ostale pratitelje, na Sabljaci je ove nedjelje bilo više od 600 posjetitelja što upućuje na to da je ovaj vikend na Sabljacima bio pravi veslački spektakl.

Ema Hodak

Veslačima karlovačke Korane pripala su tri prva mjesta. Zlatne medalje osvojili su Luka Hajdin u skifu za juniore A, Ema Hodak u skifu za juniorke B i Jan Latković i Josip Jakšić u dvojcu na pariće za juniore B.

Veslačica Sabljaka zauzela je peto mjesto u utrci skifova za juniorke B, a skifist VK Karlovac Tin Jarnjević je bio drugi u utrci skifova za juniore B. U istoj utrci je veslač VK Sabljaka bio peti.

U sveukupnom plasmanu 18 klubova VK Korana je 10. (18 bodova), VK Karlovac 16. (5 bodova), a VK Sabljaci su 18. (3 boda). Prvi je VK Jadran iz Zadra, druga je Istra iz Pule, a treća je zagrebačka Trešnjevka.

Juniori i seniori, veslali su na stazi dužine od 2000 metara, a kadeti na stazi dužine od 1000 metara.

Jan Latković i Josip Jakšić

Prema kalendaru natjecanja za 2023. godinu, 5. finale Hrvatskog veslačkog kupa u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Zagreba, Veslačkog saveza Dalmacije, domaćeg Veslačkog kluba Sabljaci i Grada Ogulina održano je na jezeru Sabljaci u Ogulinu. Radi se o natjecanju koje se trebalo održati u rujnu, ali je zbog velikih količina oborina koje su tada najavljene te nemogućnosti održavanja potrebne razine kote jezera odgođeno.

Podsjetimo još i da su pravo nastupa u finalu kupa stekle po tri najbolje plasirane posade u pojedinim kategorijama i disciplini u ukupnom poretku Kupa “Miljenka Finderlea” primorsko-kontinentalne regije i Kupa Veslačkog saveza Dalmacije, a što upućuje na to da su na regati u Ogulinu sudjelovale najbolje veslačice i veslači ove sezone svih dobnih kategorija.