OSTALI SPORTOVI

Fantastičan posljednji plov: Stipanović i Bilić osvojili srebro na Svjetskom prvenstvu!

Iako su u finalni dan ušli kao četvrti, dvostruki olimpijski doprvak Stipanović i Trogiranin Tudor su u zadnjem plovu bili drugi, što im je donijelo drugo svjetsko srebro.

Hrvatska jedriličarska posada Tonči Stipanović-Tudor Bilić osvojili su srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda u američkom Marbleheadu.

Iako su u finalni dan ušli kao četvrti, dvostruki olimpijski doprvak Stipanović i Trogiranin Tudor su u zadnjem plovu bili drugi, što im je donijelo drugo svjetsko srebro. U ovoj drevnoj klasi, čije je prvo svjetsko prvenstvo održano prije točno 100 godina također u Marbleheadu, prošle godine u Kielu Stipanović i Tudor su postali svjetski viceprvaci, a ove godine i europski prvaci u Kopenhagenu.

Hrvatska posada skupila je 21 negativan bod, pet više od Talijana Diega Negrija i Sergija Lambertenghija, koji su obranili naslov, dok je bronca otišla višestrukom sudioniku America’s Cupa i bivšem svjetskom prvaku Amerikancu Paulu Cayardu s flokistom Frithjofom Kleenom s ukupno 25 negativnih bodova.

Druga hrvatska posada Marko Mišura-Tonko Barać nakraju je osvojila 24. mjesto.

Izvor: HINA Foto: JK Mornar