ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

EYOF U SLOVAČKOJ: Matko Belčić nastupit će na Olimpijskom festivalu mladih

Da su Karlovčani iz atletske obitelji Belčić iz dana u dan sve uspješniji predstavnici karlovačkog sporta i na nacionalnoj razini potvrđuje i priznanje koje je stiglo na adresu Atletskog kluba Karlovac, odnosno na adresu jednog od Belčića – najmlađeg Matka.

Odlične uspjehe ove godine postigla su preostala dva brata Belčić – najstariji Bruno osvojio je srebro na Balkanskom prvenstvu za seniore, a srednji brat, Andrej, uzeo je štafetno zlato i srebro na 800 metara na Omladinskom prvenstvu Balkana. Sada je prilika da i najmlađi iz ovog trojca s velikog natjecanju ponese dobar rezultat.

Matko Belčić nastupit će na Olimpijskom festivalu mladih (EYOF) koji se od nedjelje održava u Slovačkoj, u Banskoj Bistrici. On će u konkurenciji mladih atletičara Europe nastupiti u utrci na 2000 metara sa zaprekama. U Slovačku odlazi još jedan mladi atletičara karlovačkih korijena, Sven Franjković, sin je Roberta Franjkovića organizatora Karlovačkog cenera. Franjkovići žive u Zagrebu ali su i dalje tijesno vezani uz grad Karlovac. Mladi „Frnja“ nastupiti će u utrci na 3000 metara.


Stjegonoše na svečanosti Jana Koščak i Petar Šprem

Ljetni Europski olimpijski festivalu mladih (EYOF) održava se od 24. do 30. srpnja u slovačkoj Banskoj Bystrici, Hrvatska će sudjelovati sa 76 sportašica i sportaša u dobi od 14 do 18 godina. Nastupit će u 8 sportova (atletika, badminton, biciklizam, gimnastika, judo, košarka, plivanje i rukomet).

Hrvatsko sportsko izaslanstvo ukupno će brojati 108 osoba. U kolektivnim sportovima naše su uzdanice muška košarkaška te muška i ženska rukometna reprezentacija. Stjegonoše na svečanosti otvaranja EYOF-a biti će atletičarka Jana Koščak i rukometaš Petar Šprem.


Foto: R. Fajt/Kaportal