OSTALI SPORTOVI STOLNI TENIS

EUROPSKI KUP, Nikica Vukelja: Vjerujem da možemo proći dalje

Stolnoteniski klub Aquestil je povodom prvog kruga C grupe Europskog kupa koji će od petka do nedjelje održati u Stolnoteniskom domu ‘Antun Tova Stipamčić’ u Dugoj Resi održao konferenciju je za novinare.

Aquaestil je ove sezone jedini ženski hrvatski klub koji nastupa u europskim kupovima,a na turniru u gradu na Mrežnici nastupit će još Kazan iz Rusije, Uniao Sebastianense iz Portugala, Budapest Erdert Sportegyesulet iz Mađarske i Technigen Linares iz Španjolske.

Za dugoreški klub nastupit će Han Xue Vukelja, Amy Wang, Lea Rakovac i Sena Smailji.

  • Turnir je dosta jak a dvije ekipe idu dalje. Vjerujem da ćemo mi biti među te dvije ekipe – rekao je trener Aqueastila Nikica Vukelja koji vjeruje misli da sada ima možda i najjaču ekipu u posljednjih 20 godina.

Predstavljene su i nove igračice STK Aquestila. Povratnica u hrvatski stolni tenis Lea Rakovac koja nije krila želju izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Kadetska prvakinja Hrvatske Osječanka Marla Vidaković, drži 16. mjesto na svjetskoj rang listi igračica do 16 godina. Najveće pojačanje Aqueastila je Amerikanka Amy Wang, seniorska prvakinja SAD-a, jedna od najboljih mladih igračica svijeta i nekadašnja prva juniorka svijeta. Nastupati će i Sena Smailji, druga najbolja kadetkinja u državi i državna kadetska prvakinja u parovima.


RASPORED NATJECANJA

Petak

  • od 15 sati: Kazan – Budapesti i Aquaestil – Uniao
  • od 19 sati: Linares – Budapesti i Kazan – Uniao
    Subota
  • od 10 sati: Linares – Kazan i Aquaestil – Budapesti,
  • od 17 sati: Linares – Aquaestil i Uniao – Budapesti.
    Nedjelja
  • od 10 sati Linares – Uniao i Kazan – Aquaestil

Foto: G. Tomičić/RM