OSTALI SPORTOVI STOLNI TENIS

EUROPA TROPHY: Velik uspjeh ostvarile su stolnotenisačice Aquaestilu osvojivši treće mjesto

Na Grand finalu, koje se igralo u Pireju, hrvatski stolnotenisači su predvodili grčki Olympiacos do osvajanja Europe Trophya.

STOLNOTENISAČICE (skupina A)
Velik uspjeh ostvarile su stolnotenisačice Aquaestila, koje su osvojile treće mjesto u Europe Trophy natjecanju. Na završnici u portugalskom gradu Mirandeli Dugorešanke su kao druge u skupini A (2-1) izborile polufinale, a tamo su poražene od francuskog Joue les Toursa s 3:0. Francuskinje su kasnije i osvojile Europa Trophy pobijedivši grčki Sarises Florinas s 3:0. Inače, ovo je četvrti put u posljednjih 20 godina kako je Aquaestil u poluzavršnici europskih kupova.

Entente Saint Pierraise – Aquaestil 3:0
Loeuillette – Han Vukelja Leeloo 3:0, Gauthier – Han Vukelja Xue 3:2, Robbes – Šeredeha 3:1
Mirandela – Aquaestil 1:3
Matos – Šeredeha 2:3, Fins – Han Vukelja Xue 0:3, Fins – Han Vukelja Leeloo 3:1, Matos – Han Vukelja Xue 1:3
Ostrov Havličkuv Brod – Aquaestil 1:3
Pytlikova – Šeredeha 0:3, Siruckova – Han Vukelja Xue 0:3, Mohamed Hamed Shoman – Han Vukelja Leeloo 3:1, Stranska – Han Vukelja Xue 0:3
Polufinale: Joue les Tours – Aquaestil 3:0
Zarif – Han Vukelja Leeloo 3:0, Li He – Han Vukelja Xue 3:2, Fort – Šeredeha 3:0
Poredak: Entente Saint Pierraise 3-0, Aquaestil 2-1, Mirandella 1-2, Ostrov Havličkuv Brod 0-3

VIDEO: https://www.ettu.tv/en-int/page/ettu-europe-trophy-grand-final

STOLNOTENISAČI (skupina A)
Na putu do europskog naslova Olympiacos je ostvario svih pet pobjeda, a obojica naših stolnotenisača su ovaj turnir odradila s maksimalnim učinkom. Olympiacos je skupinu prošao kao prva ekipa s učinkom 3-0, u polufinalu su s 3:0 bili bolji od austrijskog Stockeraua, a za kraj s 3:0 i od poljskog Gobal Pharma Orlicz 1924 Suchedniow. U Pireju je nastupao i Libertas Marinkolor, a Dubrovčani su na kraju završili na osmom mjestu. U borbi za 7. mjesto poraženi su od srpskog Radničkog iz Beočina s 3:2.

Izvor: HTS