OSTALI SPORTOVI VESLANJE

Ema Hodak, Luka Hajdin, Josip Jakšić iz VK Korana i Tin Jarnjević iz VK Karlovac nastupit će na Međunarodnoj juniorskoj veslačkoj regati u Münchenu

Poziv iz HVS-a dobio je i trener VK Korana Zlatko Minja Katušin koji će ih voditi na tom velikom međunarodnom veslačkom natjecanju.

Dobra vijest stigla je u Veslački klub Korana iz kancelarije Hrvatskog veslačkog saveza. Iz tog karlovačkog kluba s gotovo 90-godišnjom tradicijom pozvani su da u dresu Hrvatske veslačke reprezentacije nastupe na ovogodišnjoj Međunarodnoj juniorskoj regati u Münchenu (od 6-.8- svibnja) veslačica Ema Hodak i veslači Luka Hajdin i Josip Jakšić, a vodit će ih njihov trener Zlatko Minja Katušin.

Isto takva vijest stigla je i u klub sa sjedištem na rijeci Korani, VK Karlovac, mladi Tin Jarnjević također će sudjelovati u ovom programu HVS-a.

Početak aktivnosti – priprema je 1. svibnja a kandidati će se pripremat u tri grada – Karlovcu, Zagrebu i Šibeniku, a poziv je upućen 31. veslaču i veslačici iz 9 veslačkih klubova Hrvatske.

Regata u Münchenu održat će se između 5. i 8. svibnja 2023. i izborna je za Europsko juniorsko prvenstvo, a nastupit će selekcije veslača/ca kategorije U-17 i U-19

Ema Hodak bi trebala nastupiti u svojoj novoj disciplini skifu za juniore B, Luka Hajdin u dvojcu na pariće za juniore A s veslačem iz šibenske Krke, a Josip Jakšić u skifu za juniore B i u dvojcu na pariće s veslačem zagrebačke Croatie. Tin Jarnjević bi trebao veslati u skifu.

Posljednji veslački iz VK Korana koji je za reprezentaciju nastupio sličnom natjecanju bio je Dominik Šutalo (SP Hazevinkl – Nizozemska).