OSTALI SPORTOVI

ELEKTRONIČKI PIKADO: Dalmatincima najviše naslova, karlovački Apolon treći u Trećoj ligi

Ono najbolje što hrvatski pikado ima za ponuditi moglo se vidjeti protekli vikend u Karlovcu, dvorani „Mihajla Prezelja Mitile“ u OŠ Dubovac gdje je održano 27. po redu Ekipno prvenstvo Hrvatske u elektroničkom pikadu gdje su bila postavljana čak 64 elektronička pikada. Bilo je to najmasovnije takvo natjecanje u Hrvatskoj u elektroničkom pikadu koje se po prvi put održalo u Karlovcu. Nastupilo je čak 90 ekipa sa 600 natjecatelja iz ukupno 14 županijskih pikado saveza iz cijele Hrvatske koje se u gradu na 4 rijeke natjecalo za naslove državnih prvaka u tri kategorije kod seniora te u konkurenciji seniorki.

Kod muških pobjednik u Prvoj ligi je momčad Janje alfa team iz Zagreba, drugi je druga momčad Posejdon iz Kaštel Kambelovca a treći Dioklecijan iz Splita. Kod muških drugoligaša prva je momčad Rudara iz Labina, drugi Zeus 37 iz Splita a treći AS iz Solina. U Trećoj ligi prvo mjesto osvojila je momčad Sesvete JDOO, drugi je solinski AS 3 iz Solina, a treći Apolon iz Karlovca.

U konkurenciji seniorki 1. i 2. mjesto osvojile su Splićanke iz kluba Dioklecijan i Apollo, treće zagrebačka ekipa Janje next team.

Iz Karlovačke županije, u muškoj konkurenciji nastupili su Apolon iz Karlovca i Stars iz Duge Rese a u ženskoj Apolon Ladies iz Karlovca i Đurđa iz Žakanja.