OSTALI SPORTOVI TENIS

DVORANSKO PH: Ogulinski par Ivan Karlo Ban i Deni Žmak prvaci Hrvatske

U Teniskoj dvorani Ogulin održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniore, na kojem se prijavilo 29 tenisača iz cijele Hrvatske. Među njima su i četvorica članova Teniskog kluba Ogulin.

U 1. kolu jedino je najmlađi Ogulinac, Kristijan Kolić izgubio, i to od Tina Oštro iz Chromos Savice sa 6:4, 6:2. Ostala trojica bili su slobodni u 1. kolu kao nositelji, i to Deni Žmak (2. nositelj), Ivan Karlo Ban (3. nositelj) i Roko Stipetić (4.nositelj).

No, u 2. kolu Roko Stipetić je pobijedio Emanuela Ivkića iz Kvarnera sa 7:5, 6:1, a Ivan Karlo Ban bio je bolji od Matije Margetića iz Prečkog sa 6:4, 6:1, dok je Deni Žmak neočekivano izgubio od Noe Vukadina (HTK Zagreb) sa 6:2, 6:3. U četvrtfinalu Ivan Karlo Ban je pobijedio Tina Oštrog iz Chromos Savice sa 6:4, 6:3, a Roko Stipetić je izgubio od Matea Martinovića iz Kvarnera sa 6:3, 6:2. U polufinalu je prvi nositelj, Duje Kekez iz Vulpesa uvjerljivo dobio Ivana Karla Bana sa 6:0, 6:4, te je tako Ivan Karlo osvojio brončanu medalju. U utorak je odigrano finale Dvoranskog prvenstva Hrvatske, u kojem je Noa Vukadin iz HRT Zagreb također uvjerljivo bio bolji od Duje Kekeza sa 6:1, 6:4.

U konkurenciji parova ogulinski par, Ivan Karlo Ban i Deni Žmak kao prvi nositelji bili su slobodni u četvrtfinalu i plasirali su se u polufinale, gdje su pobijedili par Ivkić (Kvarner)-Jelušić (Opatija) sa 6:1, 6:1, a u finalu su pobijedili nakon velike borbe par Tin Antonić (Tweener) – Duje Kekez (Vulpes) u tri seta sa 6:4, 4:6, 10:5 i tako osvojili naslov prvaka Hrvatske. Uspjeh je postigao i Roko Stipetić, koji je u paru s Tinom Oštro (Chromos Savica) došao do polufinala gdje su izgubili od para Tin Antonić (Tweener) – Duje Kekez (Vulpes) sa 6:4, 6:4 te su osvojili 3. mjesto.

Tekst i foto: Darko Pribanić