OSTALI SPORTOVI TENIS

Dušanović o uspjehu tenisača: To je nadnaravno, Mount Everest koji sanjaju svi

Legendarni sportski novinar i komentator Mićo Dušanović bio je gost Newsrooma i komentirao fenomenalan uspjeh naših teniskih parova na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Upitan koji bi bio njegov komentar da je pratio ovu utakmicu za televiziju, kaže:
– Ne znam što bi bio moj komentar, jer je uvijek to bilo spontano kod mene. Viknuo bi nešto, a možda se čak i rasplakao. Tko zna. Ovo što su oni napravili u tenisu, to je nadnaravno. To je zaista ekstra uspjeh i u sportu jedan Mount Everest koji sanjaju svi.

Dušanović napominje da je ovo grandiozan uspjeh.
– U sportu doći do kraja, za to trebate živjeti. Svi sada slave naše sportaše i ovu četvorku. Poslije ih nemojte zaboraviti, kao što zaboravite sve naše kada donesu lijepe rezultate. Ova medalja je vrhunac njihovog života. To su veliki treninzi, teški treninzi i putovanja.

Pojasnio je i kakve vremenske uvjete podnose sportaši u Tokiju.
– Svi mi koji smo bili u Japanu, znamo što znači 96 posto vlage. Na tome igrajte, plus 40 i više zna biti na suncu. Da to izdržite, trebate trenirati danima po 7-8 sati. Lišavali su se dječaštva, da bi postigli ovo. Ja im se divim. Ja sam priželjkivao kao svi mi kad sam vidio ždrijeb da će se ovo dogoditi – ističe Dušanović.

Izvor: N1/Ivan Nekić