OSTALI SPORTOVI PLANINARSTVO

Dugoreški planinari proslavili stotu obljetnicu, zaslužne nagradili, među nagrađenima ima i članova SRK Pedala Laganini

Povodom stote obljetnice postojanja i neprekidnog djelovanja HPD Vinica i planinarstva u Dugoj Resi, članovi društva su u Pučkom otvorenom učilištu održali Svečanu akademiju.

Cijelo desetljeće pripremala se monografija “Duga Resa i te tvoje gore” u kojoj su objedinjeni svi dosadašnji njihovi uspjesi i aktivnosti, a koja je na svečanoj akademiji i predstavljena. Autor je Moric Vahtarić.

Po uzoru na svoje prve članove koji su prije stotinu godina bili krenuli u planinarske avanture i pohode tijekom svakog godišnjeg doba organiziraju po jedan rekreacijski izlet. Ove godine su već uspješno savladali Zeleni vir.

Danas HPD Vinica ima tristotinjak aktivnih planinara među kojima su 123 žene.

Sve nazočne goste i članove pozdravio je i zaželio im dobrodošlicu predsjednika društva Mijo Kalčić, a u glazbenom programu nastupili su ŽPZ Vila i KUD Sveti Juraj.

  • Tijekom svoje stogodišnje povijesti planinari Hrvatskog planinarskog društva Vinica mogu se pohvaliti osvajanjem nekih od najviših svjetskih vrhova. Mont Blanc, Himalaja, Aconcagua i Kilimandžaro samo su neki od uspješno osvojenih izazovnih pohoda koje je naše društvo upisalo u svoju povijest, što u privatnom, što u zajedničkom angažmanu – kazao je predsjednik društva Mijo Kalčić.

Najaktivniji članovi društva nagrađeni su priznanjima i zahvalnicama. Među članovima HPH Vinica aktivni su i biciklisti-rekreativci karlovačkog SRK Pedala Laganini. Neki od njih su i nagrađeni.

Karlovačke „pedale“ tako su još jednom pokazale da im nisu najvažnija samo „međunožna gurala“ već da su i zaljubljenici u prirodu, šetnje i planinarenje po šumama i gorama, hrvatskim brdima i dolinama.