OSTALI SPORTOVI STOLNI TENIS

Dr. Časl obranio naslov prvakinja, deveta titula u deset godina

Stolnotenisačice Dr. Časl obranile su već ranije osiguran naslov prvakinja s čime je spušten zastor na sezonu 2021./2022. ženske Superlige. Time su stigle do svog sedmog uzastopnog naslova i ukupno devetog u deset sezona. Naslov su osvojile Klara Cakol, Mirela Đurak Blažičević, Ni Xialian, Dorina Srebrnjak, Zhang Mo i Tena Poznić, a vodio ih je trener Luka Vrančić.

Očekivani rasplet jer su slovile za prvog favorita uoči početka sezone s obzirom na jačinu sastava. Titula nijednog trenutka nije dolazila u pitanje jer su najbliže konkurentice, ekipe Varaždina i Aquaestila upisale tri poraza. Ekipa iz Dedića je na putu do titule ostvarila 17 pobjeda, dok je jedini poraz doživjela tek u zadnjem kolu na domaćem terenu od Aquaestila (3:2) čime je prekinut niz od 65 pobjeda zaredom koji je trajao 1260 dana, točnije od 18.11.2018. kada su posljednji put poražene od iste ekipe, također na domaćem terenu, s 4:2. Niz bez poraza je tako trajao od Aquaestila do Aquaestila, a najveće zasluge za pobjedu pripadaju, zanimljivo, bivšoj igračici Dr. Časla, Lei Rakovac koja je ostvarila dvije pobjede. Na otvaranju je glatko izgubila 1. set s 11:3 od Ni Xialian, no potom je odličnom igrom parirala Luksemburžanki i slavila u sljedeća tri seta te dovela u vodstvo svoju ekipu. Dugorešanke su povele 2:0 nakon što je Han Vukelja s 3:1 svladala Srebrnjak. Smanjila je Cakol pobijedivši Smailji s 3:0, a Ni Xia Lian je s 3:1 bila bolja od Han Vukelje pa je odluka morala pasti u petom meču. Da će bodovi ipak put Duge Rese pobrinula se Rakovac koja je s 3:1 pobijedila Srebrnjak. U ranijem susretu Dr. Časl je s 3:0 svladao Zagreb prepustivši gošćama tek set.


POREDAK: dr. Časl 35 (17-1), Varaždin 33 (15-3), Aquaestil 33 (15-3), TIS 28 (10-8), Zagreb 27 (9-9), Vrsar 26 (8-10), Mladost 25 (7-11), Bjelovar 22 (4-14), Pula 22 (4-14), Požega 19 (1-17)


Varaždin je potvrdio drugo mjesto očekivano pobijedivši Požegu (3:1) i Bjelovar (3:0). U susretu s Požegom Franović i Petek su svoje mečeve riješile bez izgubljenog seta, a jedinu pobjedu gostujućoj ekipi donijela je Raguž koja je s 3:0 bila bolja od Vukelić. Bjelovar su Varaždinke svladale još uvjerljivije ne prepustivši im niti set.

Protiv istih ekipa u posljednjem kolu igrao je i TIS i u oba susreta slavio s 3:1. Protiv Bjelovara jedinu pobjedu za gošće ostvarila je Grgić koja je s 3:0 pobijedila Benko, dok su svi ostali mečevi za Zagrepčanke riješeni u tri seta. U zadnjem susretu Požege u Superligi jedinu pobjedu osigurala je Vujasinović koja je svladala Pranjić s 3:0, a jedini zanimljiv meč bio je onaj u kojem je Vukelić okrenula 0:2 protiv Raguž (-6, -4, 5, 11, 7) za potvrdu dva boda i četvrto mjesto u konačnom poretku.

Mladost je za kraj sezone upisala dva poraza na domaćem terenu. Od Aquaestila su poražene s 3:0, a najneizvjesniji meč bio je onaj posljednji u kojem je Smailji nakon pet setova svladala Ilić (-11, 12, 9, -7, 5). Puno zanimljiviji bio je susret sa Zagrebom koji je riješen tek u petom meču. Zagreb je bolje otvorio i poveo 2:0. Tubikanec je s 3:1 bila bolja od Ćosić, a Rebić s 3:1 od Tomić. Potom je Borovec s 3:1 pobijedila Bardač, a mladostašice u susret vratila Ćosić nakon što je s 3:1 svladala Rebić. U odlučujućem meču Tubikanec je gubila 2:1 od Tomić, ali je uspjela okrenuti i slaviti s 3:2 (-11, 9, -11, 8, 7). Zagreb sezonu završava na petom mjestu ljestvice. Iz lige su ispali Pula i Požega.

Izvor: www.hsts.hr

POKAL PRVAKA I DALJE U RUKAMA LIBERTAS MARINKOLORA

Pozdravljalo se ‘Piture’ i prije početka utakmice, pljeskalo im se i na kraju. Pjevalo se nakon svakog seta, nakon svake dobivene partije. Libertas Marinkolor je naslov prvaka osigurao i prije zadnjeg kruga u kojem su u malu dvoranu u Gospino polje stizali, redom, ovog vikenda osječki Vodovod i vinkovačka Cibalija.

Subotnja pobjeda protiv osječkog sastava, nedjeljna pobjeda protiv vinkovačkog, i kad se podvukla crta pod upravo završenu sezonu, više od 95 posto uspješnosti dubrovačkog sastava, 21 pobjeda u 22 utakmice u najvećem rangu, HEP Super ligi. Konkurencija je, koliko je puta istaknuto, imala priliku jer je cijele sezone Libertas Marinkolor muku mučio s ozljedama, koronom i(li) bolesti, ali i takav, nekompletan, na prste jedne ruke se mogu nabrojati utakmice kad su sva tri udarna igrača bila sto posto spremna, bio je najbolji.

Konkurencija nije mogla pratiti njegov ritam. Prvo je, još u prvom dijelu, korak izgubio varaždinski StaRR, nakon toga je sredinom drugog dijela otpao Zagreb, a koje kolo poslije GSTK Zagreb. Uglavnom, i prije zadnjeg kruga prvenstva Libertas Marinkolor je na svoj dres zaljepio treću zvjezdicu prvaka.

Sezona 2021./22. pamtit će se kao prva sezona u povijesti dubrovačkog kluba u kojoj je obranjen naslov prvaka Hrvatske, ono što nisu uspjeli 2018. godine, nakon što su godinu prije po prvi put u povijesti osvojili naslov prvaka Hrvatske, ujedno prvi trofej u povijesti, uspjeli su sad. ‘Pituri’ su u dvije sezone dobili 43 od 44 meča! Ostali ni blizu takvog uspjeha.

Pituri’ su treći put prvaci Hrvatske, vlasnici su već tri naslova pobjednika Kupa Hrvatske. Za koji dan će se u Gospinom polju boriti za još jedan trofej, pokušati ponoviti 2017. godinu kad su prvi put osvojili duplu krunu!

Pokal prvaka i zlatne medalje ‘Piturima’ je uručio Renato Čengić, direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Izvor: Dubrovački vjesnik/Tonči Vlašić