GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

Dosadašnji predsjednik Marijo Možnik još četiri godine na čelu Hrvatskog gimnastičkog saveza

Marijo Možnik ponovno je izabran na dužnost predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS), za mandatno razdoblje 2024. – 2028. godine. Predsjednik karlovačkog Sokola Jurica Suhin izabran je za člana Disciplinskog odbora II. stupnja.

U sklopu Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku održana je i izborna skupština HGS-a, kojoj su nazočila 54 predstavnika s ukupno 95 glasova.

Bivši europski prvak i doprvak te brončani sa Svjetskog prvenstva 2014. godine na preči bio je jedini kandidat za mjesto predsjednika HGS-a. Članovi skupštine jednoglasno su mu ukazali povjerenje za novi mandat.

Dopredsjednici Saveza su Robert Seligman i Tina Erceg Pejković, a novi Izvršni odbor, uz Možnika i njegove dopredsjednike, čine i Anton Kovačević, Damir Fotak, Julija Ljubančić, Nives Krošnjar i Tomislav Hodak. U Nadzorni odbor izabrani su Tomislav Krističević, Petar Režić i Suzana Šop, a u disciplinske odbore: Boris Čulin, Đorđe Stojšić, Irena Serdarević (Disciplinski odbor I. stupnja), Vladimir Savić, Gordana Furjan-Mandić te Jurica Suhin (Disciplinski odbor II. stupnja).

  • Prošlo je već četiri godine od mog prvog izbora za predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza. Nije bilo lako razdoblje, krenulo je s pandemijom, potresima i ostalim situacijama koje su zadesile Hrvatsku, što je utjecalo i na sport. Drago mi je da smo uspjeli i u takvim okolnostima povećati broj gimnastičkih klubova, povećati broj sportaša, zadržati ovu visoku razinu sportskih rezultata, osvojiti još jednu olimpijsku medalju. Definitivno mi je cilj nastaviti na taj način i u idućem mandatu – kazao je, između ostaloga, novi-stari predsjednik Marijo Možnik.

Izvor: HGS