MAČEVANJE OSTALI SPORTOVI

Dobre vijesti iz karlovačkog mačevalačkog kluba

Član karlovačkog mačevalačkog kluba Antonio Gojak nastupio je na Europskom kupu u Brnu (U-13) na kojem su se natjecali i seniorski gdje mlađi od 23 godine dobivaju bodove za Europsku rang listu. Gojak je trenutno na 86. mjestu u konkurenciji od 338 boraca na Europskoj U-23 rang listi.

Karlovčanin je u grupi ostvario 3 pobjede i 2 poraza, a za ulazak među 32 najbolja borca na turniru radi eliminacijsku borbu protiv Britanca dobiva s rezultatom 15:12. Za ulazak među 16 najboljih gubi meč pa natjecanje završava među 32 mačevalaca, u konkurenciji 90 natjecatelja.

Nastupio je i u Zagrebu 4. kolu seniorske ligi Veliki floret ubilježio 7 pobjeda i 1 poraz u finalu. Kolo je završio na 2. mjestu u konkurenciji od 15 boraca. U poretku prije kraja lige treći je u konkurenciji 22 mačevalaca.

Svjetsko kadetsko i juniorsko prvenstvu biti će održano početkom travnja u Plovdivu na kojem će po prvi put odlukom izbornika u konkurenciji kadeta (U-17) nastupiti dva karlovačka mačevalaca u istoj kategoriji – Luka Bubllić i Jakov Božić. Trener floret reprezentacije Hrvatske je karlovački trener Krešimir Profozić koji također odlazi na ovo prvenstvo.