OSTALI SPORTOVI VESLANJE

DOBRA VIJEST ZA VESLAČA KORANE: Luka Hajdin veslat će u Francuskoj na Europskom prvenstvu u posadi reprezentativnog juniorskog četverca

Veslač VK Korana Luka Hajdin odlukom izbornika Hrvatske veslačke juniorske reprezentacije Darka Mikšića nastupit će na Europskom juniorskom prvenstvu u sastavu četverca na pariće za juniore A: David Medica (Istra, Pula), Luka Hajdin (Korana, Karlovac), Bartol Medić (Krka, Šibenik), Nikola Kontrec (Mladost, Zagreb).

Do četvrtka 18. svibnja i odlaska na prvenstvo koje se održava u gradu Brive la Gaillarde u Francuskoj (19. do 21. 5. 2023.) četverac će se pripremati na Jarunu. Europsko juniorsko prvenstvo uvedeno je 2011. godine, a od tada su hrvatski veslači osvojili ukupno 12 medalja od čega 3 zlatne i 9 brončanih medalja.

Podsjetimo još da je ista ta posada četverca nedavno nastupila u Münchenu na Munich International Junior Regatta gdje su zauzeli 3. mjesto u B finalu.


VESLAČKI KUP ‘MILJENKA FINDERLEA’: Jan Latković i Šime Ravnjak pobjednici u utrci dvojca na pariće

Koranin dvojac na pariće za juniore B s posadom Jan Latković i Šime Ravnjak zaslužio je zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto u A finalu na 3. Veslačkom kupu ‘Miljenka Finderlea’ koje je održano u subotu na veslačkoj stazi Jarun u Zagrebu.

Na istom natjecanju dvojac na pariće za kadete A s posadom David Mikašinović i Leon Opačić bio je četvrti u A finalu. Junior Matija Car veslao je u skifu za juniore B te je u A finalu zauzeo 5. mjesto.

  • Za ovu kup regatu poštedio sam sve naše veslače koji su nedavno veslali na međunarodnoj regati u Njemačkoj tako da su nastupili veslači s manje iskustva. Puno važnije mi je da što više naših veslača nastupa na raznim regatama jer su im potrebna takva natjecanja da bi stekli iskustva. Dakle, rezultat nam nije bio primaran, a što me s te regate zadovoljava je da su svi oni nastupili u A finalima. – objašnjava trener Zlatko Katušin.

Krajem ovoga mjeseca, 25. svibnja, na stazi u Jadranovom održat će se sljedeći Veslački ku na kojem će VK Korana sudjelovati s punom regatnom postavom.


VESLAČKI KLUB KARLOVAC: Klub s obale Korane nastupio je u subotu na 31. Intercity regati a u nedjelju na 3. regati Kupa ‘Miljenko Finderle’

Prva mjesta u prednatjecanju na utrci u subotu osvojili su Tin Jarnjević u skifu za juniore B i GIG četverac kadeta u sastavu Vita Živčić, Ema Tuškan, Tania Cindrić, Loriana Završki i kormilar Niko Kolar. U istoj grupi skifova za juniore B nastupio je i Roman Romčević.

Tin Jarnjević je kasnije veslao A finale s još tri prvaka pobjednika skupina te bio prvi i zaradio zlatnu medalju. Roman Romčević je veslao B finale koje je završio na 4. mjestu. Karlovački GIG četverac je finalu, u konkurenciji od 4 giga Kmix A / B, bio prvi i osvojio je zlatnu medalju. Kadetkinje Loriana Završki i Ema Tuškan su u konkurenciji od dva dvojca na pariće osvojile srebrnu medalju za osvojeno 2. mjesto.

U utrci za veteranke Karlovčanka Lucija Škrtić se u skifu natjecala s dvojcima bez kormilara i u toj utrci je zaradila zlatnu medalju. Nastupila je i u kombiniranom osmercu Karlovca,Trešnjevke i Argo Izole. Taj je osmerac zauzeo drugu poziciju za što je Lucija Škrtić dobila srebrnu medalju.