OSTALI SPORTOVI SPORT OSOBA S INVALIDITETOM

DOBRA VIJEST: Prezentacija prvog streljačkog uređaja za slijepe i slabovidne osobe u Hrvatskoj

Iz karlovačke Udruge slijepih USKA i Sportsko rekreacijskog centra Labrador, Mirsad Bećirović i Romija Radočaj Naglić, predsjednik i tajnik Udruge, te natjecatelj Duško Petrović, nazočili su prezentaciji prvog streljačkog uređaja za slijepe i slabovidne osobe u Hrvatskoj koja je održana u HSK Kustošija u Zagrebu.

– Predstavljen je VIASS Pro uređaj austrijskog proizvođača koji slijepim i slabovidnim osobama omogućava bavljenje streljaštvom, odnosno gađanje zračnom puškom pomoću zvučnog signala. Strijelci s oštećenjem vida u proteklih su nekoliko godina uključeni u sustav svih međunarodnih natjecanja pod okriljem krovne Svjetske streljačke organizacije WSPS, a cilj je da se ova disciplina u budućnosti uključi i u program Paraolimpijskih igara – kaže Romija Radočaj Naglić, tajnik Udruge.

Mirsad Bećirović i Duško Petrović imali su priliku nišaniti zračnom puškom i gađati metu pod stručnim okom trenera Damira Tješinskog i izbornika Hrvatskog streljačkog saveza osoba s Invaliditetom prof. Tomislava Lazića.

USKA-e i SRC Labrador kontinuirano rade na razvoju sporta i uključivanje u sportsko rekreativne aktivnosti građana. Pozivaju sve zainteresirane, posebice osobe s oštećenjem vida, na demonstraciju nove streljačke discipline koja će biti održana kroz rujan i listopad 2020. godine u prostorijama Sportskog kluba Invalida rada Grada Zagreba na adresi Trg hrvatskih obrambenih snaga 8 u Zagrebu.

Više informacija o tome mogu se dobiti putem elektronske pošte na adresuhssoinv@gmail.com

Foto: Facebook