OSTALI SPORTOVI ZAJEDNICE SPORTOVA

DOBRA VIJEST: Etapa Wrc Croatia Rally ponovno bi bio vožen po cestama Karlovačke županije

Uspješna provedba i odlične kritike te ogromna gledanost u zemlji i svijetu potakle su čelne ljude Svjetskog prvenstva u rally utrkama da i ove godine jedna od utrka kalendara WRC-a bude u Hrvatskoj.

Tim povodom su predstavnici organizatora WRC Croatia Rally; Marin Frčko – predsjednik Organizacijskog odbora, Dino Deljkić – tajnik natjecanja te Lana Sutlović – zadužena za test vožnje i promociju, sastali s karlovačkom županicom Martinom Furdek Hajdin i županijskim pročelnikom Brankom Zoretićem. Na sastanku su prezentirani rezultati prošlogodišnjeg natjecanja te planovi za ovu godinu. WRC Croatia Rally bi se ove godine vozio od 21. do 24. travnja, a dio etapa ponovno bi bio vožen po cestama Karlovačke županije. U planu su iste etape koje su vožene i protekle godine. Organizatori su i za ovogodišnje natjecanje zatražili potporu Karlovačke županije u pripremi i provedbe natjecanja na našem području. I dobili je!

Županica Furdek-Hajdin je gostima prenijela svoje pozitivne dojmove s prošlogodišnje priredbe. Županija će pomoći u dogovoru s nadležnim službama, Turističkom zajednicom kao i jedinicama lokalne samouprave, koje bi također participirale u organizaciji ovogodišnjeg natjecanja.

  • Ova priredba svakako zaslužuje našu pozornost i potporu jer je pokazala da je veliki promotor kraja u kojem se održava te mamac za publiku, ujedno i poticaj turističkim i gospodarskim kretanjima – kazala je Martina Furdek-Hajdin.

Ta bi se potpora trebala očitovati u segmentu osiguranja logistike i pratećih službi natjecanja.

Izvor: Karlovačka županija