OSTALI SPORTOVI VESLANJE

DALJINSKA REGATA: Luka Hajdin zauzeo 8. mjesto u konkurenciji 26 posada, očekuje ga poziv za pripreme juniorske reprezentacije

Veslačica Ema Hodak i grupa veslača Korane nastupili su u subotu na zagrebačkom jezeru Jarun gdje je održana Daljinska regata koja je ujedno poslužila i kao kriterijska za reprezentativne posade u svim kategorijama. Veslački klub Korana je nastupio u četiri discipline sa sedam posada.

  • Ema je promijenila kategoriju pa je bila druga, ali to ne znači ništa posebno, sve ide svojim tokom. Zadovoljan sam njenim nastupom, ona se i dalje dobro razvija. Luka Hajdin je postigao jako dobar rezultat te ima naznaka da će biti pozvan na pripreme juniorske reprezentacije koje će se održati ovaj mjesec. Šušnjar je imao probleme s grčevima u utrci pa nije postigao očekivani rezultat. U Jakšiću, Ranitoviću, Latkoviću i Ravnjaku imamo vrlo dobar potencijal za sljedeću natjecateljsku sezonu. Nadamo se još boljim rezultatima. Kompletna regata je bila jaka, veslali su svi koji imaju ambicije nastupiti u reprezentativnim posadama iduće godinekaže trener Zlatko Katušin.
  • U dvojcu na pariće za juniore B, na stazi dužine 4000 metara, Šime Ravnjak i Luka Ranitović zauzeli su 1. mjesto (15:33.90), druga je bila posada Neptuna a treća Trešnjevka II. Nastupilo je 17 posada.

    U skifu za juniorke B veslala je Ema Hodak koja je utrku završila na 2. mjestu (17:50.90) . Veslalo se na stazi dužine 4000 metara a nastupilo je 10 veslačica. Pobjednica je Petra Mardešić iz zagrebačke Croatije, dok je treća bila Greta Dragišić iz osječkog Iktusa.

    Dvije posade Korane nastupile su u utrci skifova za juniore B u kojoj je veslala 21. posada na stazi dužine 4000 metara. U prvoj posadi je Josip Jakšić zauzeo 2. mjesto (16:09.56), a u drugoj posadi je veslao Jan Latković koji je utrku završio na 10. mjestu (16:54.71).

    U utrci skifova za juniore A, stazi dugoj 8000 metara te uz nastup 26 posada, u prvoj posadi Korane veslao je Luka Hajdin koji je zauzeo 8. mjesto (33:19.49). U drugoj posadi nastupio je Mauro Bauer koji je utrku završio na 15. mjestu (33:50.03). Igor Šušnjar je imao problema s grčevima pa je bio predzadnji, 25. (36:29.73).