OSTALI SPORTOVI

Čudo od djeteta stalo u velikom finalu: Novi broj jedan uzeo svoj prvi naslov svjetskog prvaka u pikadu

Novi svjetski broj jedan u pikadu, Luke Humphries, u velikom finalu Svjetskog prvenstva pobijedio je 16-godišnje čudo od djeteta Lukea Littlera 7:4. Luke Littler nije imao snage za potpunu senzaciju, u finalu SP-a u pikadu morao je stisnuti ruku imenjaku Humphriesu.

Svijet je s nestrpljenjem iščekivao novu sportsku senzaciju, ali ona se ipak nije dogodila. Englez Luke Littler (16) izgubio je od imenjaka i sunarodnjaka Lukea Humphriesa (28) u finalu svjetskog prvenstva u pikadu!Littler je odigrao sjajan turnir i postao nova globalna superzvijezda, no nije uspio postati treći debitant u povijesti koji je osvojio trofej i svoj prvi naslov prvaka svijeta morat će još malo pričekati.

“Cool Hand Luke” došao je do prve titule svjetskog prvaka i 500.000 funti, dok će se “The Nuke” morati zadovoljiti s 200.000, a prilika za postati najmlađi svjetski prvak imat će još nekoliko, obzirom da taj rekord drži Michael van Gerwen koji je prvi naslov u Ally Pallyju osvojio u dobi od 24 godine i devet mjeseci.

VIDEO: https://twitter.com/i/status/1742663839106179336

Izvor: 24 sata Foto: Profimedia