OSTALI SPORTOVI VESLANJE

CROATIA INDOOR 2022: VK Korana jedan od najuspješnijih klubova na prvenstvu u Rijeci

Od sedmorice KAveKAŠa četvorica su osvojila medalje: Ema Hodak zlatnu, Luka Hajdin srebrnu a Šime Ravnjak i Igor Šušnjar brončane …

U dvorani Centra Zamet na Rijeci održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima na 2000 metara, odnosno Croatia Indoor 2022. U Rijeku na natjecanje stiglo je više od 300 natjecatelja. Popuštanje epidemioloških mjera došlo je u pravi trenutak za veslače, prošle godine zbog koronavirusa bilo je dopušteno samo oko 80 natjecatelja.

Riječ je o jednom od tri veslačka natjecanja u Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije (FISA). Organizator je VK Jadran Rijeka u suradnji s HVS-om.

Veslački klub Korana nastupio je sa sedam natjecatelja: Igor Šušnjar, Šime Ravnjak, Ema Hodak, Jan Latković, Noa Ružić, Luka Hajdin i Mauro Bauer, a njih četvoro osvojilo je medalje čime je VK Korana jedan od najuspješnijih klubova na tom natjecanju.

Dosad nepobjediva u svojoj kategoriji Ema Hodak osvojila je zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto u kategoriji kadetkinja. U kategoriji kadeta Šime Ravnjak zauzeo je 3. mjesto osvojivši brončanu medalju. Kod lakih seniora B Igor Šušnjar zauzeo je 3. mjesto i zaradivši brončanu medalju. U kategoriji juniora A Luka Hajdin osvojio je srebrnu medalju zauzevši 2. mjesto u svojoj kategoriji.

Kroz 15 godina održavanja riječkog veslačkog natjecanja u ergometrima, odnosno 6 otkad je ono ujedno i Otvoreno prvenstvo Hrvatske, dolazili su i mnogobrojni veslači iz Italije, Mađarske, Slovenije, Francuske, Bosne i Hercegovine…

Ove godine su ipak izostala inozemna imena, ali atrakcija je dolazak osvajača olimpijskih odličja, Martina Sinkovića, kao i braće Lončarić, Patrika i Antona, svjetskih i europskih prvaka u juniorskoj konkurenciji u dvojcu bez kormilara. Uz seniore i seniorke nastupili su mlađi kadeti i kadetkinje, mlađi juniori te juniorke, kao i onih starijih, a na samome kraju programa je štafeta. Sudjelovalo je i nekoliko veterana te takozvanih građana, koje ne prepoznaje sustav HVS-a, odnosno natjecatelji koji nisu registrirani po klubovima. S obzirom na nove epidemiološke mjere, zametska dvorana popunjena je bila 50 posto s malo više od 1000 osoba.