OSTALI SPORTOVI ZAJEDNICE SPORTOVA

COCA COLA CUP: Sportske igre mladih u Karlovcu, pobjednici se plasiraju na državnu završnicu

U petak 30. travnja 2021. u 10,30 sati u Karlovcu na terenima stadiona „Branko Čavlović – Čavlek“ odigrat će se malonogometni turniri Coca-Cola Cup za grad Karlovac u tri kategorije: dječaci 2003 godište i mlađi, 2006 godište i mlađi te djevojčice 2006 godište i mlađe.

Pobjednici ovih turnira izravno se plasiraju na državnu završnicu koja će se održati u ljetnim mjesecima na području Splita, o trošku organizatora, Sportskih igara mladih.

Prijava momčadi biti će na dan odigravanja turnira do 10:00 sati za zapisničkim stolom ili putem online obrasca na http://prijava.igremladih.org/ a zainteresirane momčadi slobodne su se najaviti instruktoru NSKŽ na e-mail: instruktor.nskz@gmail.com ili na mob: 095/197-4409.

U okviru Plazma sportskih igara organizirati će se i Dan Sporta, odnosno Turneju radosti u Karlovcu, na kojoj bi se natjecala djeca razredne nastave, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole u graničaru i atletici, trčanje na 60 metara. Pobjednici se također kvalificiraju na državno natjecanje u Splitu o trošku organizatora.

Ove godine biti će organizirano više kvalifikacijskih turnira na području Karlovačke županije u Coca cola Cupu i malom nogometu, kao i Turneju radosti, no nastankom globalne pandemije korona virusa, natjecanja u okviru Sportskih igara mladih provode se uz stroge epidemiološke mjere, donesene od Nacionalnog stožera Civilne Zaštite RH.

ŠTO SU PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH?

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (Coca – Cola Cup, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Prijave za djecu u svim sportovima su besplatne, a kvalifikacijski turniri se od siječnja razigravaju u svim županijama Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih već 25 godine organiziraju sportska natjecanja za djecu od 6 do 18 godina starosti u kojima je do sad sudjelovalo 1.700,000 sudionika. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji djece na svim sferama održivog razvoja. Edukativni korneri o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša pratili su sva godišnja događanja Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih koja su se održavala u gradovima diljem Hrvatske.

U 2020. godini organizirana su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili 202.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije koji su kroz sustav Igara osjetili što su to sport, druženje i zabava.

Nakon napetih državnih finala u Splitu, Beogradu i Sarajevu, u Split održano je veliko međunarodno finale Plazma Sportskih igara mladih. Više od tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije pretvorili su Split u središte sporta cijele regi