OSTALI SPORTOVI PLANINARSTVO

Članovi karlovačke Osmice obišli planinarsku obilaznicu na Petrovoj Gori

U sklopu projekta obnove planinarske infrastrukture članovi karlovačkog Planinarskog društva Osmica obišli su postojeće planinarske staze na Petrovoj gori.

Od lovačke kuće Muljava (KT1) jedna grupa planinara obišla je Crvenu stazu koja vodi preko Centralne partizanske bolnice (KT2) i vrha Magarčevac (KT3) kružno preko Malog Velebita (KT4) nazad na Muljavu. Za obilazak Crvene staze potrebno je 4 sata hoda.

– Druga grupa krenula je na Zelenu stazu koja od lovačke kuće Muljava Rimskim putem (KT5) vodi do spomenika na Velikom Petrovcu (KT6). Od spomenika cestom se spušta na Kraljev grob (KT7) te se kružno vraća do samostana i 512 metara visokog vrha Petrove gore, Malog Petrovca (KT8). Nakon vrha Zelena staza također se kružno preko Malog Velebita vraća na Muljavu. Za obilazak Zelene staze potrebno je 4,5 sati hoda. Za obilazak svih kontrolnih točaka obilaznice potrebno je nešto više od 8 sati hoda – kaže Vitomir Murganić, predsjednik Osmice.

– Cilj obilaska obilaznice bio je snimanje staze kako bise u proljeću pristupilo kompletnom uređenju iste – dodaje.

Ovaj projekt podržavaju Hrvatske šume, Uprava šuma Podružnica Karlovac i Hrvatsko šumarsko društvo, Podružnica Karlovac, a za „Osmicu“ Karlovac izlet je vodio Vitomir Murganić.