OSTALI SPORTOVI

ČEŠĆENJE PODMORJA: Ronitelji Karlovačke županije uspješno očistili plažu u Selcu, postavili zaštitnu ogradu i mini vaterpolo igralište

Ove godine, unatoč lošem vremenu, u tradicionalnoj akciji čišćenja plaže Hostela Karlovac u Selcu pored Roniteljskog kluba Zrinski u akciji su sudjelovali i ronitelji iz KPA Vodomar iz Duge Rese, ronitelji RK Žabac i ronitelji Atlantis kluba ronioca HVIDR-e Karlovac.

UVJEŽBAVANJE I TRENIRANJE RADA U SLOŽENIM PRILIKAMA

– Akcija je realizirana u otežanim uvjetima zbog jakog juga i valova. Bila je to prilika i za uvježbavanje i treniranje rada u složenim prilikama čime ronitelji jačaju svoju izvrsnost za djelovanje u možebitnim incidentnim ili akcidentnim situacijama – kaže Željko Šančić, predsjednik Roniteljskog kluba Zrinski iz Karlovca i dodaje:

– U sklopu akcije postavljeno je vaterpolo igralište i zaštitni pojas koji vidno odvaja kupalište od pristupa glisera, brodica i drugih plovila. Ronitelji potvrđuju da je plaža sigurna i čista za prihvat brojnih gostiju koji će ovo ljeto posjetiti tu turističku destinaciju. Dobra je to vijest i za brojnu djecu i mlade koji će u sklopu raznih programa boraviti u Hostelu.

NASTAVAK SURADNJE

Dogovoren je i nastavak suradnje Hostela i Roniteljskog kluba Zrinski glede predavanja o pretvorbi sunčeve energije u električnu kroz zorno demonstriranje rada višestruko nagrađivanog uređaja MOSEJ-a za kojeg su članovi Zrinskog dobili brojna odličja kako u Hrvatskoj tako i na svjetskoj razini. Ta predavanja biti će organizirana za zainteresirane goste, poglavito učenike osnovnih škola sudionike škole u prirodi.

– Svi ronitelji, sudionici ove akcije, koriste i ovu prigodu zahvaliti se zajednicama tehničke kulture i zajednicama športova, kako gradskima tako i Zajednici športova Karlovačke županije, kao i donatorima koji svojim sredstvima financiraju rad ronilačkih klubova i Ronilačkog saveza Karlovačke županije koji se i na ovaj način odužuju za ukazana povjerenja. Pozivamo sve građane da poštujemo prirodu i vodimo brigu o našem okolišu radi zdravijeg i sretnijeg života – naglašava Šančić.

ODUVIJEK DOBRI DOMAĆINI

Pored vrijednih članova i vodstava ovih klubova svoj doprinos organizaciji čišćenja podmorja plaže dao je Ronilački savez Karlovačke županije na čelu s Tomislavom Franjkovićem. Garancija je to da će i u narednim akcijama sudjelovati predstavnici aktivnih ronilačkih klubova iz Karlovačke županije.

Dario Smojver, direktor Hostela Karlovac koji je i sam svojim primjerom doprinosio uređenju priobalja, pohvalio je iznimno dobru suradnju ronitelja i Hostela. Djelatnici Hostela bili su oduvijek dobri domaćini i prigodno ugostili ronitelje nakon akcije uz želju da se ta suradnja nastavi i ubuduće.

Foto: RK Zrinski