OSTALI SPORTOVI VIJESTI IZ HOO

Braća Šime i Mihovil Fantela osigurali olimpijsku normu za Pariz u klasi 49er, prvu iz jedrenja

Ulaskom u plov za medalje (Medal Race) na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj, hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela osigurali su nastup na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine u klasi 49er.

Naša najpoznatija jedriličarska braća sa sedmog mjesta ulaze u plov za medalje klase 49er na SP-u u Den Haagu, a jedrit će se u petak. Fantele imaju 104 negativna boda, a za broncom, koju zasad drže Švicarci, zaostaju 28 negativnih bodova. Po vrlo promjenjivim uvjetima na regatnom polju u haškom predgrađu Scheveningenu, u borbu za odličja plasiralo se 10 posada olimpijske klase 49er i to su prvi svjetski jedriličari koji su dobili vizu za Olimpijske igre u Parizu.

Braći Fantela pariške Igre bit će druge Olimpijske igre (nakon Tokija 2020.), na kojima će zajednički jedriti u konkurenciji 20 nacionalnih posada. Iskusnijem članu dvojca, Šimi Fanteli, i njegovom treneru i tvorcu posade Edi Fanteli – to će biti peti olimpijski nastup.

Hrvatska trenutačno ima četiri pojedinačne (Bojana Bjeljac, Matea Parlov Koštro i Filip Mihaljević iz atletike te Gabrijel Veočić iz boksa) i jednu momčadsku vizu (braća Fantela – jedrenje) za Pariz.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita jedriličarskoj braći Fantela na osiguranoj olimpijskoj normi u klasi 49er za Igre u Parizu!

HOO/ Vinko Knežević Foto: FaH