OSTALI SPORTOVI VESLANJE

BLEDSKA REGATA: KaVeKAŠi na ovogodišnjoj regati osvojili sveukupno sedam medalja u osam nastupa

Na ovogodišnjoj međunarodnoj veslačkoj regati na Bledu, regati s najduljom tradicijom u Europi, nastupilo više od 500 veslačica i veslača iz europskih država, a među njima u dresu Veslačke reprezentacije Hrvatske i svog matičnog kluba nastupili su i veslači/ce VK Korana.

Kad rekapituliramo nastup KaVeKAŠa na ovogodišnjoj regati na Bledu onda možemo konstatirati da su osvojili sveukupno 7 medalja u 8 nastupa (3 zlata, 2 srebra, 2 bronce). Odnosno, 3 zlatne i 1 brončana medalja u dresu Hrvatske veslačke reprezentacije te 2 srebrne i 1 brončana medalja za svoj klub.

Prvog dana natjecanja (subota) za reprezentaciju je veslao Josip Jakšić u disciplini skif za juniore B i u konkurenciji 19 veslača osvojio je brončanu medalju, odnosno zauzeo je 3. mjesto u finalu A.

U dresu Hrvatske veslačke reprezentacije nastupila je i Ema Hodak (Korana) u disciplini četverac na pariće za juniorke B. Posada u kojoj su veslale još i Zagrepčanka Petra Mardešić (Croatia) te Osječanke Dunja Viszmeg i Greta Dragišić (Iktus) zauzeo je 1. mjesto i osvojio zlatnu medalju.

U dresu svog matičnog kluba, VK Korana, u dvojcu na pariće za mlađe juniore Jan Latković i Šime Ravnjak osvojili su srebrnu medalju za drugo mjesto.

U starijoj kategoriji dvojca na pariće za juniore A Luka Hajdin (Korana) i Puljanin David Medica (Istra) zauzeo je 3. mjesto u B finalu (ukupno 9. mjesto).

Drugog dana Bledske regate (nedjelja) sve posade nastupile su u A finalima. U dresu s grbom HVS-a Josip Jakšić i Luka Sabelja (Croatia) su u dvojcu na pariće za juniore B bili su prvi pa im je i pripala zlatna medalja.

U dvojcu na pariće za juniorke B Ema Hodak (Korana) i Petra Mardešić (Croatia) pobijedile su konkurenciju i za to zaslužile zlatnu medalju.

U dresu VK Korana Jan Latković i Šime Ravnjak su u dvojcu na pariće zauzeli 3. mjesto u A finalu osvojivši brončanu medalju.

Karlovčanin Luka Hajdin je u utrci skifova za juniore A bio drugi te mu je pripala srebrna medalja.


KONFERENCIJA ZA NOVINARE Predsjednik VK Korana g. Bruno Rogić i trener g. Zlatko Katušin pozivaju na konferenciju za novinare koja će se održati u Veslačkom domu na Dubovcu u utorak, 13. lipnja 2023. s početkom u 11 sati.

Tema konferencije jesu dosadašnji nastupi veslača/ca Korane u dresu Hrvatske veslačke reprezentacije i VK Korana, predstojeći nastupi do Karlovačke regate kao i ostale klupske aktivnosti. Predsjednik i trener dati će odgovore i na sva pitanja vezana uz rezultate i rad kluba.