BICIKLIZAM OSTALI SPORTOVI

BICIKLIZAM: Karlovčani Basta i Milaković startali na 4 Island MTB Stage Race

Na utrci sudjeluje oko 100 ekipa u 4 kategorije (men, women, master – rođeni 1967-1977), grand master (rođeni prije 1967) i mix (1 muškarac + 1 žena) a svaka ekipa se sastoji od 2 vozača.

Karlovački biciklisti Boris Basta i Domagoj Milaković, članovi Vita Natura Plitvice Bike Team, prologom su započeli su 4 Islands MTB biciklističku etapnu utrku, koja se u 5 dana vozi na četiri kvarnerska otoka Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

Prolog u dužini 13 km je vožen u Baškoj na otoku Krku, a Basta i Milaković su zauzeli 33. mjesto u kategoriji men sa vremenom 38, 00 minuta. Utrka se nastavlja etapom na otoku Krku u dužini 71 km.

Na utrci sudjeluje oko 100 ekipa u 4 kategorije (men, women, master – rođeni 1967-1977), grand master (rođeni prije 1967) i mix (1 muškarac + 1 žena) a svaka ekipa se sastoji od 2 vozača. U 5 dana će odvoziti oko 270 km po izuzetno zahtjevnom terenu, svladati preko 5.000 metara visinske razlike kroz najatraktivnije lokacije kvarnerskih otoka.

Slijeva: Češki olimpijac Jaroslav Kulhavy, Boris Basta i Domagoj Milaković

Koliko je ova utrka atraktivna natjecateljima dovoljno govori činjenica da se na startnoj listi nalazi i Jaroslav Kulhavy (CZE) olimpijski prvak iz Londona, višestruki svjetski i europski prvak u MTB maratonskim utrkama, pobjednik Svjetskog MTB kupa, pobjednik prestižne Cape Epic utrke, ukratko jedan od najboljih MTB vozača ikad, na startu je i Alban Lakata (AUT) svjetski i europski prvak u MTB maratonu, te brojna druga poznata imena iz svijeta brdskog biciklizma.

Piše: Danijel Perković/Foto: privatna arhiva