BICIKLIZAM OSTALI SPORTOVI

Biciklisti na Rabu startali s trajekta: nakon 2. etape Basta i Franić zadržali 3. mjesto

U mjestu Rab završena je druga etapa utrke 4Islands MTB Stage race, jedne od sedam najjačih utrka u brdskom biciklizmu, ali zasigurno jedne od najatraktivnijih na svijetu jer se vozi predivnim predjelima Krka, Raba, Cresa i Lošinja.

Boris Basta i Krešimir Franić (Cycling Team Lošinj) etapu su završili na 4. mjestu za 3:24:41 i zadržali 3. mjesto u ukupnom poretku u kategoriji Grand Masters. Domagoj Milaković i Marko Grahli (Cres Cycling Team) su etapu završili na 14. mjestu u vremenu 3:32:58 i trenutno se nalaze na 14. mjestu u ukupnom poretku u kategoriji Masters.

Jedinstveni početak utrke, iskustvo kakvo nitko drugi ne nudi, imali su natjecatelji u Loparu, koji su krenuli s trajekta u dionicu dugačku 76 kilometara i 1300 metara uspona. Druga etapa, koja je označena kao najbrža krenula je iz Lopara, preko Rajske plaže, Fruga i Kalifronta do završnice u mjestu Rab. Na ovoj dionici pruža se nevjerojatan pogled na Jadransko more i Velebit, a zatim slijede livade i farme ovaca s nevjerojatnim pogledima koje natjecatelji mogu doživjeti samo na Rabu.

Treća etapa nastavlja se na otoku Cresu, a natjecatelji će proći Merag, Valun, Ustrine i završiti u Cresu.