ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

Belčićeve atletičarke i atletičari u dobroj formi – s prvenstvo Hrvatske u atletici za juniore opet donose pregršt medalja

U ženskoj konkurenciji Lea Novković se s prvenstva Hrvatske vraća s tri odličja. Jučerašnjoj brončanoj medalji na 100 metara s preponama, drugog dana ovog natjecanja dodala je još dvije medalje – srebrnu i brončanu. Na 400 metara s preponama zauzela je 2. mjesto a u utrci na 200 metara 3. mjesto.

Lovro Kasunić je subotnjoj brončanoj medalji na 1500 metara pridodao srebrno odličje u utrci na 5000 metara drugog dana prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke koje je održano u Zagrebu.

Nadalje, na 400 metara Lea Novković zauzela je 6. mjesto, a Irina Vidiček-Ljubojević deseto. U muškoj konkurenciji Tin Dolšak je u istoj dionici bio deveti, dok je u nedjelju u utrci na 800 metara zauzeo 5. mjesto. Patrik Rački je na 400 metara bio 11., a Andrej Belčić 15. U utrci na 100 metara Franjo Špišić zauzeo je 16. mjesto.

IZVAN KONKURENCIJE

Helena Valentić je izvan konkurencije, budući da više nije juniorka, nastupila u utrci na 3000 metara sa zaprekama gdje je uvjerljivo bila prva. Valentić je u Kupu hrvatske za seniorke, u istoj toj disciplini, bila prva osvojivši zlatnu medalju. Bruno Belčić je pak u utrci na 3000 metara sa zaprekama bio prvi, ali izvan konkurencije budući više nije juniorskog uzrasta.

Foto: Facebook