OSTALI SPORTOVI VESLANJE

BALKANIJADA ZA MLADE: Ema Hodak je u dresu reprezentacije na pobjedničkom postolju Balkanijade na Labuđem jezeru!

Članica Veslačkog kluba Korana Ema Hodak je u skifu za juniorke B zauzela treće mjesto i osvojila brončanu medalju. Prva je bila veslačica Turske, a druga Bugarske, dok su iza Eme bile, četvrta Rumunjska, peta Srbija i šesta Makedonija.

Hodak je nastupila i u četvercu za juniorke B. Četverac je bio vrlo blizu medalje, zauzeo je četvrto mjesto. Veslale su Branka Boc, Ema Hodak, Dunja Vizmak i Greta Dragišić.

Peto mjesto zauzeo je Koranaš Luka Hajdin u skifu za juniore. Josip Jakšić nije nastupio zbog bolesti a trebao je veslati u juniorskom dvojcu na pariće s Lukom Sabeljom iz zagrebačke Croatije. Član VK Karlovac Tin Jarnević nastupio je u skifu za juniore B zauzevši šesto mjesto.

Povodom tog natjecanja VK Korana održat će u utorak, 19. rujna u 10 sati, konferenciju za novinare na kojoj će biti Hodak, Hajdin, Jakšić i trener Katušin.


Balkansko veslačko prvenstvo za mlade kategorije veslačica i veslača (juniori A, 17-18 godina i juniori B, 15-16 godina) održano je u Pantelimonu kojim je otvorena prva olimpijska veslačka staza u Rumunjskoj (16. i 17. 9. 2023.). Nastupilo je u dva dana više od 200 mladih veslačica i veslača iz 9 država (Bugarska, Hrvatska, Grčka, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Srbija, Turska, BiH i Ukrajina).

Spomenimo još i da su se nakon više od trideset godina hrvatski veslači vratili nastupati na Balkansko prvenstvo lani, kada je ono održano u Višegradu, u Bosni i Hercegovini. Posljednji put su nastupili 1988. godine u turskom Istambulu.