OSTALI SPORTOVI TENIS

ATP UMAG: Čeka nas vrhunski turnir, popis igrača jamči pravu tenisku poslasticu!

Ždrijeb glavnog turnira, koji će početi u ponedjeljak 25. srpnja, bit će održan u subotu u 19 sati. “Popis prijavljenih igrača jamči pravu tenisku poslasticu”, rekao je direktor umaškog ATP turnira Tomislav Poljak na predstavljanju ovogodišnjeg natjecanja.


32. izdanje ATP 250 Plava Laguna Open Umag Croatia održava se od 22. do 31. srpnja 2022. godine. Direktor turnira je mlad i ambiciozan menadžer Dugorešanin Tomislav Poljak, a dugogodišnji dužnosnici na turniru jesu Karlovčani Dragutin Mikša (šef VIP turnira) i Marin Mikša (šef sudaca).


Plava Laguna Croatia Open Umag nije samo sportska manifestacija okupljena oko profesionalnog tenisa, već je postala manifestacija koja je motiv dolaska i za one koji ne uživaju samo u tenisu. Mečevi će se ove godine moći putem TV prijenosa gledati u više od 120 zemalja, putem 50 broadcastera pa se i ove godine očekuje više od 1.300 sati u internacionalnom TV prijenosu i digitalnom streamingu.

Španjolac Carlos Alcaraz, Talijani Jannik Sinner i Fabio Fognini, Danac Holger Rune, Gruzijac Nikoloz Basilašvili, hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić… najzvučnija su imena na turniru koji će u Umagu ponovno jamčiti vrhunski tenis.

  • Kako sada stvari stoje, imat ćemo dvojicu igrača rangiranih među desetoricom najboljih na svijetu, Alcaraza i Sinnera. Naša strategija dovođenja mladih tenisača i davanje prve prilike u profesionalnom tenisu daje sjajne rezultate, jer uz spomenutu dvojicu imamo i Holgera Runea, koji bi također mogao napraviti vrhunsku karijeru, te 21-godišnjeg Argentinca Sebastiana Baeza, koji golemim koracima napreduje prema svjetskom vrhu – kazao je Poljak.

Iznimno talentirani talijanski tenisač Luca Nardi dobit će posljednju preostalu pozivnicu za glavni ždrijeb ovogodišnjeg turnira Plava Laguna Croatia Open Umag. Osim Nardija, pozivnice za glavni turnir namijenjene su hrvatskim tenisačima Borni Ćoriću i Mili Poljičku. Borni će nastup u Umagu biti prilika za povratak prema vrhu svjetskog tenisa nakon operacije ramena, a Poljičak je nedavnim osvajanjem juniorskog Wimbledona još jednom potvrdio da je jedan od vodećih igrača svijeta te dobi.

Čak 11 dana vrhunskog teniskog užitka upotpunit će i natjecanja na čak 6 popratnih teniskih turnira. Umag će i ove godine biti centar tenisa u kojem će se, osim igrača u glavnom turniru, natjecati i gotovo 500 rekreativaca na popratnim turnirima kao što su to tradicionalni VIP turnir, HEPi turnir, Umag Stars Open te treći ITF turnir tenisača u kolicima.

Natjecateljski dio ATP-a u četvrtak, 21. srpnja, otvorila su 4 hrvatska igrača u borbi za preostalu pozivnicu za ATP kvalifikacije. Domagoj Bilješko, Luka Mikrut, Frane Ninčević i Matija Pecotić svoje su mjesto na Road To Umag Mastersu by Podravka osigurali odličnim nastupima na pretkvalifikacijskim turnirima u Požegi, Karlovcu i Splitu. Nakon polufinalnih mečeva u četvrtak (18 sati) te finala u petak (18 sati), najuspješnijeg čeka mjesto u kvalifikacijama ATP-a.

Uvijek popularni Kid’s Week by Podravka, na kojem će najmlađi u prijepodnevnim satima od ponedjeljka do petka moći upoznati i odigrati partiju tenisa s nekim od zvijezda glavnog turnira, upotpunjuje sliku o Umagu kao centru hrvatskog tenisa u kojem svi, od najmlađih do najstarijih teniskih fanova, mogu pronaći nešto za sebe, ne samo kao promatrači u gledalištu, već i kao aktivni sudionici na prekrasnim umaškim terenima.

Izvor: www.croatiaopen.hr