OSTALI SPORTOVI STOLNI TENIS

Akcija dugoreških stolnoteniskih entuzijasta dala prve rezultate – grad stolnog tenisa vraća se korijenima

Stolnoteniski klub Duga Resa osnovan je prije 20 godina (24.03.2004.) nastavši spajanjem Udruge „Ivica Stipančić Beli“ u kojoj je kao najaktivniji član bio Franjo Capan i Stolnoteniske škole „Dragutin Vrana“, a financijski pokrovitelj bio im je dr. med. Josip Trupković.

Povodom dvadesete obljetnice grupa entuzijasta predvođena dr. Josipom Trupkovićem i Damirom Prstecom odlučila je „razgibati“ STK Duga Resu pozivom osnovnoškolcima da se uključe u stolni tenis. Povodom zimskih praznika objavili su poziv na koji im se odazvao nevjerojatno velik broj mladih što potvrđuje da nekadašnji najmanji, ali i najsportskiji grad u državi koji je takav naziv dobio zahvaljujući sportu „celuloidne loptice“ i, dakako, nenadmašnom Antunu Tovi Stipančiću, nije zaboravio na svoje sportske korijene. Vratio mu se na najljepši mogući način, nadaju se stolnoteniski entuzijasti kojih volja za povratkom masovnog stolnog tenisa kojim će se baviti dugoreška mladež, nije popustila niti nakon više desetljeća.

Od ponedjeljka do petka, između 10 i 13 sati, treneri dr. Josip Trupković, Damir Prstec, Zdravko Bajac i Ivica Bosanac te olimpijska kandidatkinja Ivana Malobabić i legendarna stolnotenisačica Ivana Kovče (Malović), učili su mlade „stolnoteniskoj abecedi“. Samo da potraje, poručuju.