OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

ADRIA ADVENT MARATON: Najbolje očekuju novčane nagrade, a svi koji završe utrku dobivaju majicu, medalju i certifikat o sudjelovanju

Grad Crikvenica već desetu godinu zaredom organizira Adria Advent Maraton, prepoznatljiv crikvenički sportski brend koji je polučio uspjeh od same premijere 2011. godine koji će se ove godine održati 28. studenoga.

Jubilarni, deseti po redu, Adria Advent Maraton, jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu, ove će se godine održati u nedjelju 28. studenoga kada i započinje adventsko razdoblje. Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d. iz Crikvenice i turističke agencije Via Mea Travel doo te u suorganizaciji Grada Crikvenice i TZ Grada Crikvenice. Uz maratonsku utrku održat će se i polumaraton (21km) te utrka građana na 5 km.

Maratonci i rekreativci iz cijeloga svijeta prepoznali su posebnost maratonske staze, kao i cijele destinacije, Riviere Crikvenica. Adria Advent Maraton organiziran je prema DLV i IAAF standardima te su rezultati maratona priznati od strane Hrvatskog atletskog saveza.

Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a svi sudionici koji završe utrku dobivaju majicu, medalju i certifikat o sudjelovanju. One koji nisu spremni sudjelovati u utrci očekuje dobar provod uz samu stazu trke te se i ove godine očekuje velik broj posjetitelja s cijelog Kvarnera koji će bodriti svoje favorite.

Uz odličnu utrku, za sudionike se svake godine večer uoči utrke organizira pasta party, a po završetku utrke i topli obrok, što trkači posebno vole i cijene. Isto tako, organizacija Adria Advent Maratona svake godine animira širu društvenu scenu Crikvenice i šire okolice pa su tako i ove godine svoju podršku potvrdile brojne udruge građana. Osim sudjelovanja i praćenja utrke, svi posjetitelji Crikvenice moći će uživati i u programu Advent u Crikvenici, u organizaciji Grada, uz razne aktivnosti.

PRIJAVI SE https://www.utrka.com/utrke/aam/2021/info/


Mali maratonci na Adria Advent maratonu
I
deja manifestacije je potaknuti već najmlađe na aktivan život te će se u sklopu Run’n’fun weekenda održati utrke najmanjih, Daddythlon (očevi sa djecom u dječjim kolicima), jasličarske skupine, vrtićke te osnovnoškolci.

Utrka šapa
Crikvenica koja je nadaleko poznata kao pet friendly destinacija sa jedinstvenim “Monty’s Dog Beach & Bar” te i ove godine u suradnji sa ekipom Montyia organizira jedinstvenu utrku vlasnika i njihovih četveronožnih kućnih ljubimaca.

Na Utrku šapa možete se PRIJAVITI putem maila: aam@jadran-crikvenica.hr


VAŽNO!
Svi natjecatelji moraju imati negativan PCR test ili Covid potvrdu.