ATLETIKA OSTALI SPORTOVI

6. ZAGREB21 POWERED BY HEINEKEN 0.0: U glavnom polumaratonu pobjednici Jean Baptiste Simukeka i Anja Fink

U sklopu dugoočekivanog cestovnog atletskog serijala, Adria Run-a, predstavljena je i otrčana prva od pet utrka diljem Hrvatske – ZAGREB21 powered by Heineken 0.0

Iduća utrka prema rasporedu Adria Run-a je 9. Heineken 0.0 Karlovački cener koji ima World Athletics Road Label status, a gdje će se Adria Runneri boriti za nove bodove u ukupnom poretku, ali i pobjedu na novoj stazi u sezoni.

Zagrebački proljetni polumaraton ugostio je kvalitetne trkače 2. svibnja u glavnoj i štafetnoj utrci, a sudionici su događaj otvorili dan ranije utrkom na 5 kilometara. Upravo ovim događajem započeo je jedinstveni serijal cestovnih atletskih utrka – Adria Run ispred kojeg su još 4 atraktivne staze prije proglašenja ukupnog pobjednika. ZAGREB21 ove godine dio je i prve hrvatske cestovne atletske lige te je to još jedna potvrda kvalitete organizacije.

Jean Baptiste Simukeka

Na utrkama ZAGREB21 u muškoj konkurenciji u glavnom polumaratonu prvoplasirani je Jean Baptiste Simukeka s vremenom 1:08:02, dok je drugi Janez Mulej s 1:10:28, a treći Simon Navodnik s ostvarenim rezultatom od 1:10:59.

U ženskoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarila je Anja Fink s vremenom od 1:20:32, drugoplasirana je hrvatska trkačica Željka Šaban Miličić s 1:25:45, a treća je također Hrvatica, Tea Faber s vremenom 1:30:16. Preostale rezultate pogledajte na www.utrka.com gdje možete pronaći sve pobjednike u pojedinim dobnim i štafetnim kategorijama.

Anja Fink

MATJAŽ PREGRAT I TEA FABER

Sportski vikend započeo je utrkom na praznik rada duljine 5 kilometara, a nastavio se dan kasnije glavnim i štafetnim polumaratonom. U utrci od 5 kilometara u muškoj kategoriji slavio je Matjaž Pregrat, a otrčao je zadanu stazu u vremenu 0:16:00. U ženskoj kategoriji pobijedila je Tea Faber s vremenom od 0:17:43.

Adria Run – road racing series predstavlja nekoliko najatraktivnijih i najpoznatijih cestovnih atletskih utrka u Hrvatskoj te donosi svojevrsno natjecanje među trkačima. Svaka utrka posebna je i s prepoznatljivim karakteristikama, a trči se na ukupno 5 jedinstvenih lokacija. Završetkom zagrebačkog polumaratona započelo je ukupno zbrajanje poretka Adria Runnera, a nakon preostale 4 utrke imat ćemo prvog pobjednika ovog serijala.

Podsjetimo, sudionici Adria Run-a trčat će još preostale 4 utrke diljem Hrvatske u raznim kategorijama, a staze se protežu kroz Karlovac, Nacionalni park Krku, Šibenik i Pulu. Novina koju Adria Run donosi su posebne pogodnosti za svoje članove. Svaki Adria runner ima pravo nastupa na svim utrkama serije, a rezultati svih utrka se zbrajaju. Na kraju sezone proglasit će se prvi pobjednik serije cestovnih atletskih utkra. Kako postati Adria Runner i ostvariti pogodnosti pronađite na web stranici http://adria.run/.

Više informacija o svim utrkama Adria Run-a pronađite na sljedećim linkovima:
Facebook: https://www.facebook.com/adriaruncro/
Instagram: https://www.instagram.com/adria.run/
Internetska stranica: http://adria.run/