OSTALI SPORTOVI REKREACIJA

2. ŽUMBERAK TRAIL: Gabrijala Šalković druga, Željka Cunić Milošević četvrta …

Organizator utrke je Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme u suradnji s Parkom prirode Žumberak-samoborsko gorje. Trčalo se na četiri staze – rekreativna (8 km), kratka (15 km), duga (38 km) i ultra (82 km). Utrka se bodovala za svjetsku trail listu.

Vrlo dobre rezultate postigli su natjecatelji iz Karlovačke županije. Prije svih Gabrijela Šalković iz kluba RaN 047 koja je osvojila 2. mjesto u utrci na 15 kilometara. U istoj utrci je Željka Cunić Milošević bila četvrta. Silvijo Cara je na 38 kilometara bio prvi u kategoriji starijih od 50 godina, dok je Aleksandra Šneler bila ukupno 10. u utrci na 8 kilometara. Luka Bakarić iz SD Vrhovac bio je treći u utrci na 15 kilometara, kao i Ozljanin Leonardo Pavina, u utrci na 8 kilometara.

– Ovogodišnji uvjeti bili su zaista ekstremni. Uz težinu staze još i temperatura od 37 stupnjeva, a utrka je na 38 kilometara imala samo dvije okrijepne stanice. Tu su još i ograničenja propisana zbog pandemije koronavirusa. Ovo mi je druga utrka u zadnjih godinu dana a k tome još i druga žena ukupno. Baš sam sretna! Čak ne ni toliko što sam druga već što sam u ekstremnim uvjetima tako dobro otrčala – kazala je Karlovčanka Gabrijela Šalković.

Foto: Facebook