OSTALI SPORTOVI VESLANJE

2. OP ZAGREBA: Hodak i Jakšić prvi, Hajdin drugi, Vuković i Ranitović/Ravnjak treći, Bauer/Šušnjar četvrti

Na jarunskom jezeru u Zagrebu u organizaciji Veslačkog saveza Zagreb održano je 2. Otvoreno prvenstvo Zagreba 2022. u veslanju. Nastupili su svi veslački klubovi kontinentalne Hrvatske kao i Veslački klub Korana iz Karlovca.

Veslači s Kupe nastupili su sa šest posada u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Četiri skifa i dva dvojca na pariće.

Već smo navikli na prvo mjesto Eme Hodak koja je opet pobijedila u svojoj skupini u skifu za kadetkinje A. Prvo mjesto u skupini osvojio je i Josip Jakšić i skifu za juniore B. Luka Hajdin bio je drugi u skupini u skifu za juniore A. Treće mjesto u skupini zauzela je mlada Ema Vuković u skifu za kadetkinje A. U dvojcu na pariće za juniore B Luka Ranitović i Šime Ravnjak zauzeli su treće mjesto u svojoj skupini. U utrci gdje su nastupili Mauro Bauer i Igor Šušnjar veslale su posade juniora i seniora. U toj utrke dvojca na pariće zauzeli su četvrto mjesto u skupini.

  • Nakon ljeta ovo je bilo prvo službeno natjecanje naših veslačica i veslača. Nemam posebno nešto za istaći osim da sam zadovoljan nastupom svih. Ema Hodak je očekivano bila najbolja, a Josip Jakšić je u vrlo jakoj konkurenciji potukao sve svoje konkurente – kaže trener Zlatko Katušin.

Za tjedan dana na Jarunu se održava regata Zagreb 500 na kojoj će KaVeKAŠ-i nastupiti s više posada.

REZULTATI VESLAČA KORANE:
1xKŽA – Ema Hodak – 1. mjesto u skupini
1xJMB – Josip Jakšić – 1. mjesto u skupini
1xJMA – Luka Hajdin – 2. mjesto u skupini
1xKŽA – Ema Vuković – 3. mjesto u skupini
2xJMB – Luka Ranitović i Šime Ravnjak – 3. mjesto u skupini
2xJMA i 2xSM – Mauro Bauer i Igor Šušnjar 4. mjesto u skupini

Svi rezultati 2. OP Zagreba: https://furkisport.hr/rezultati/index.php?page=index&event=48&menu=1