OSTALI SPORTOVI PLANINARSTVO

1. OPĆA PLANINARSKA ŠKOLA: Svi koji uspješno polože završni ispit dobit će diplome Hrvatskog planinarskog saveza

Voditelj škole, predavači i instruktori su iskusni planinari, članovi HGSS-a, vodiči Hrvatskog planinarskog saveza i instruktori Hrvatskog planinarskog saveza.

Planinarsko društvo Crvene stijene iz Cetingrada uz suorganizaciju PD Osmica, društvo za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti iz Karlovca, organiziraju prvu Opću planinarsku školu za članove PD Crvene stijene, članove Hrvatskog planinarskog saveza i sve one koji žele sigurno pohoditi u planine i uživati u nesvakidašnjoj ljepoti naših planina.

Škola je započela raditi u subotu, 12. rujna ove godine. Prvo predavanje bilo je o planinarstvu i povijesti planinarstva i opremi. Sljedećih tjedana održat će se predavanja na teme: upoznavanje hrvatskih planina i planina u okruženju, kretanje po uređenim stazama i obilaznicama, čvorovi, orijentacija i meteorologija, opasnostima u planini, organizacija HGSS-a, priprema, kretanje, boravak te ponašanje u planini, speleologija i alpinizam, noćenje u planini i predavanje o zaštiti prirode. Prvi izlet bio je na Petrovu gori i polaznike čeka još šest atraktivnih izleta.

Nakon završetka škole svi polaznici koji steknu uvijete polagat će završni ispit i svi koji ga uspješno polože dobit će diplome Hrvatskog planinarskog saveza.