ODBOJKA

TURNIR U KATARU: Ovo je jedina država koja nam brani bikinije, bojkotiramo turnir!

Katar je domaćin nadolazećeg FIVB World Toura, ali stroga pravila o odijevanju na pijesku natjerala su osvajačicu svjetske srebrne medalje Borger i njenu partnericu u parovima Sude da otkažu ovaj događaj.

U ožujku će biti prvi put da je Doha domaćin ženskog odbojkaškog turnira, nakon što je sedam godina ugošćavala muškarce. Žene su zamolili da nose majice i duge hlače umjesto bikinija, a FIVB je stala u obranu domaćina poručivši:To je iz respekta prema kulturi i tradiciji domaćina“.

Njemačke odbojkaške zvijezde Karla Borger i Julia Sude pobunile su se i bojkotirat će turnir u Kataru jer je to jedina država u kojoj je igračicama zabranjeno nositi bikinije na terenu na pijesku.

– Ovdje smo kako bismo odradile svoj posao, a netko nam brani da nosimo radnu odjeću – rekla je Borger za Deutschlandfunk dodavši:
– Ovo je jedina država u kojoj vlada određuje kako ćemo mi raditi svoj posao i mi se s tim ne slažemo.

Odbojkašice tvrde da bi se prilagodile inače svim državama, ali da su u Dohi jednostavno tolike vrućine da su neophodni bikiniji, a pitaju se i je li Katar uopće prava država za održavanje takvih događaja zbog svih optužbi za narušavanje ljudskih prava, ali i zbog ekstremnih uvjeta za sportaše.

Foto: Instagram