ODBOJKA

Pobjedom od 3:1 na Rječini karlovačke odbojkašice ponovno na vrhu prvenstvene ljestvice

Samo tjedan dana i jedan meč dijelilo je odbojkašice Karlovca od povratka na čelnu poziciju 1. Hrvatske odbojkaške lige.

U zaostaloj utakmici 4. kola 1. HOL pobjedom od 3:1 (18:25 19:25 25:23 22:25) u gradu na Rječini nad ekipom Drenove karlovačke odbojkašice došle su do nova tri prvenstvena boda koje im zasigurno daju nadu i novi uzlet u sljedećim prvenstvenim ogledima – konačnom cilju a to je plasman u Superligu – elitni rang hrvatske ženske odbojke.

Iako konačan rezultat od 3:1 pokazuje da su igračice trenera Gorana Zeca lako došle do pobjede to baš i nije bilo tako, a što je vidljivo iz rezultata po setovima. Zato im je ova riječka pobjeda još slađa.

Naime, Karlovčanke su dosad u 9 utakmica zabilježile 8 pobjeda i samo 1 poraz te su trenutno vodeće na ljestvici 1. HOL s 24 boda. Drugoplasirani Veli Vrh, uz ekipe Nebo i Den Bosco kandidati i najveći konkurenti Karlovcu za prvo mjesto, zaostaje velikih 7 bodova.


KARLOVAC: Šalković, Malnar, Luketić, Kolaković, Maradin, Banjavčić, Dujmović, Vrbanić, Belobaba, Dančula, Svilar, Barić, Vuk, Grubešić. Trener Goran Zec.


Od utakmica koje im slijede spomenimo da vjerojatno već u srijedu u Karlovcu igraju zaostali susret protiv druge ekipe zagrebačke Mladosti. Zatim slijede dva gostovanja – kod Don Bosca u Zagrebu i Neba u Zaprešiću. Potom 6. veljače u Karlovcu dočekuju pulski Veli Vrh. Neće biti lako, ali nije i nepremostivo!

Foto: R. Fajt/Kaportal