ODBOJKA

Odbojkašice utiru put nastavku ovogodišnjeg natjecanja KA-klubova u odbojci i rukometu

Osim prvenstvenih utakmica naših lokalnih klubova – odbojkašica, rukometašica i rukometaša – koja započinju ovog i sljedećeg mjeseca (odbojkašice igraju već ovog vikenda), sportsku javnost narednih dana zasigurno će zaokupiti Svjetsko rukometno prvenstvo koje se igra u Egiptu (13. do 31. siječnja). Biti će zanimljivo vidjeti mogu li hrvatski rukometaši poput rukometašica „odigrati kao cure“, kako je bila i najavila reprezentativka Ćamila Mičijević, te još jednom razveseliti naciju.

ODBOJKA: U subotu od 19 sati igraju Karlovac – Osijek II

Odbojkašice Karlovca također ovih dana nastavljaju s prvenstvenim natjecanjem a do 23. siječnja trebaju odigrati tri zaostale utakmice 1. Hrvatske odbojkaške lige.

Nakon završenog zimskog prijelaznog roka u seniorsku ekipu stigla je Manuela Pavlaković koja igra na poziciji tehničarke.

U subotu od 19 sati na parketu Školske sportske dvorane igraju prvu od te tri utakmice. Dočekuju drugu ekipu Osijeka što ne znači ako su druga ekipa (prva igra u Premijer ligi) da su slab protivnik i da će u Karlovcu unaprijed izvjesiti bijelu zastavu i odigrati ležerno, jer kao druga ekipa ne mogu u Premijer ligu. Izvjesno je da bi KA-odbojkašice svakako morale doći do bodova, što je realno s obzirom na to da je ekipa trenera Gorana Zeca ozbiljan kandidat za naslov u Prvoj ligi pa si sličan kiks na domaćem parketu ne bi smjele dozvoliti.

Nakon utakmice s Osječankama u ovom mjesecu slijedi domaći susret i to s još jednom drugom ekipom – zagrebačkom Mladosti. Zatim odlaze k Drenovi u Rijeku. Potom igraju i važan derbi susret s Don Boscom. Koncem siječnja nastupaju u Zaprešiću s ekipom Neba.

RUKOMET: Test s „uskocima“ i „rudarima“

Trenutačno drugoplasirani s utakmicom manje od vodećeg Trogira s dva boda više od Karlovca, rukometaši Tanje Rašić nastavljaju ovaj mjesec borbu za naslov u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi Jug i povratak u Premijer ligu. Podsjetimo, Trogir ima jedan, a Karlovac dva zaostala ali vrlo teška susreta koja bi mogla i razriješiti sudbinu prvaka 1. HRL Jug. Jedan je u Splitu (još nije utvrđen termin) a drugi u Metkoviću (13. veljače).

Prije toga Karlovčani će na parket „uskocima“ u Senj. Na domaćem parketu rukometaše ćemo gledati tek krajem idućega mjeseca (27. veljače) kad im u dvoranu kraj Korane dolaze labinski „rudari“.

Rukometašicama sezona počinje tek 6. veljače gostovanjem u Rijeci kod Zameta. Zatim igraju u Zagreba, a prvi domaći susret igraju 20. veljače protiv Ivanića. Prije toga bi trebale odigrati zaostalu utakmicu sa Seniom iz Senja.

Foto: Facebook