ODBOJKA

GRAD ODBOJKE: Odbojkašice Marina Kaštela pobjednice su Kupa Hrvatske ‘Snježane Ušić’

Odbojkašice Marina Kaštela osvojile su Kup Hrvatske Snježane Ušić pobijedivši u finalu svoje sugrađanke, ekipu Kaštela, rezultatom 3:0 (13, 17, 18).

Pobjeda apsolutno zaslužena, dominirala je u ovom natjecanju od početka odbojkašice trenera Milorada Krunića koji već devet godina radi u ovom klubu, i kome je ovo bio sjajan poklon za rođendan. Marina je do pehara, koja je kapetanica Eleni Vukić uručila predsjednicu Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković, došla glatkim pobjedama od 3:0 protiv Velog Vrha i Rijeke CO, Mladosti u polufinalu i eto u finalu protiv Kaštela.

Finalistice Kupa – OK Marina Kaštela i OK Kaštela

Nakon susreta podijeljene su medalje, ekipa Kaštela članica IO HOS-a Mirjana Milić i stručni tajnik HOS-a Frane Žanić, a pehar im je dodijelio gradonačelnik Denis Ivanović. Jedno od rijetkih finala u kojem je i drugoplasirana ekipa slavila. ‘Malene’ su bile ushićene kao da su im oko vrata objesile zlato, svjesne da je budućnost pred njihovim iznimno mladim i potentnim sastavom, i da je u ovom trenutku Marina Kaštela puno bolja ekipa.

‘Marinkama’ je zlato uručila Zina Urlić, članica IO HOS-a uz Svena Ušića, legendarnog hrvatskog košarkaša i supruga prerano preminule velike hrvatske odbojkašice Snježane Ušić, po kojoj Kup Hrvatske i nosi ime.


U četvrtak 10. ožujka, dan nakon ženskog finala, odigrat će se i finale Kupa Hrvatske za odbojkaše, pred tv kamerama SPTV koja će taj spektakl direktno prenositi od 18 sati.

Sastaju se stari poznanici, momčadi koje su u finalu domaće Kupe sastale iu sezoni 2019/20. kada su Mladostaši kao domaćini slavili s 3:2, iako su Osječani imali svoju priliku za osvajanje tog trofeja, jer su vodili s 2-1 u setovima. Obranili su Zagrepčani tako naslov pobjednika Kupa od godine ranije, u sezoni 2018/19. kada su s 3:0 pobijedili Ribola Kaštela.