ODBOJKA

LEO ANDRIĆ O KA-ODBOJCI: „Žao mi je što je propala muška odbojka u Karlovcu“

U susretu 1. kola skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo za odbojkaše, reprezentacija Hrvatske je u Osijeku pobijedila Cipar sa 3-0 (25-20, 25-16, 25-13).

Leo Andrić je sa 15 poena bio najučinkovitiji igrač na terenu, a valja zabilježiti i šest poena tehničara Bernarda Bakonjija. Karlovčanin Leo Andrić, bivši član OK Karlovac gdje je i započeo igrati odbojku, pokazao je umijeće serviranja nakon što je lani bio igrač s najviše asova (23) na cijelom EP-u.

Nekoć je grad na četiri rijeke imao mušku momčad u prvoligaškom društvu, ali već neko vrijeme nije više tako.

  • Ma, to je skroz palo, mislim da čak i nema muškog kluba. Ako i ima, to je onako, za djecu, ali i to je upitno jer je svake godine sve manje ulaganja, a nije bili ni djece za klub. Kod djevojaka, pak, postoji klub, igraju Superligu, imaju solidne rezultate, tako da je barem nešto ostalo od odbojke u Karlovcu. Žao mi je za muški klub jer kad sam ja igrao, pa i moj otac Josip prije mene, također bivši karlovački odbojkaš, srednjak, Karlovac je bio vrhunski klub, ali s godinama je sve išlo prema dolje i propadalo – tužno će Leo Andrić novinaru SN Ivanu Jelkiću.

Osim oca i dvije godine starija sestra Tea je odbojkašica, a ona je posljednjih pet godina igrala u Španjolskoj, Francuskoj i prošle godine na Islandu.

Foto: Novi List