ODBOJKA

KUP CEV: Publika je bila odlična, a pobijedila je iskusnija i kvalitetnija ekipa

Odbojkašice karlovačkog Kelteksa su u Školskoj sportskoj dvorani pred više od tisuću gledatelja u uzvratu Kupa CEV, drugog po snazi europskog klupskog natjecanja, protiv Gackog, prvaka BiH, tražile pobjedu koja bi ih odvela u osminu finala. I nažalost, pronašle je nisu!

Prvakinje Bosne i Hercegovine su u oba susreta, u Trebinju i u Karlovcu, pobijedile s istim rezultatom, u Trebinju 3:2, a u Karlovcu 2:3 (25:19 25:27 21:25 25:23 8:15). U revanšu su se nadale pobjedi u manje od pet setova jer bi im to značilo prolazak dalje zbog boda osvojenog u gostima.

Prvi set dobile su domaće igračice (25:19), drugi set pripao je gošćama (27:25), u trećem setu bilo je 21:25 za BH ekipu, a četvrti set jepripao Karlovčanaka (25:23). U odlučujućem petom setu gostujuća ekipa je na kraju zasluženo slavila (8:15) i konačnu pobjedu u oba meča.

Utakmica je bila vrlo zanimljiva, igralo se dobro, igračice su se borile za svaki poen. Nažalost dvije pobjede su gostujućim odbojkašicama omogućile nastavak igranja u osmini finala Kupa CEV, a Karlovčanke, pak, ostavile da pričekaju neku novu priliku.

Kelteksice su odigrale dvije vrlo izjednačene utakmice i zbog toga mogu žaliti za propuštenom prilikom, a i ovo im je bio prvi povijesni nastup u jednom međunarodnom kupu. U suštini i ne trebaju žaliti jer su ovime stekle iskustvo više koje će im, nadamo se u budućnosti zatrebati. Prepoznala je to i karlovačka publika, koja je bila odlična i tijekom susreta bodrila ih, a unatoč porazu na kraju nagradila pljeskom.

Foto: Silvijo Selman